Gündem

“ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR”

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan, zor günler geçiren Esnaf ve Sanatkârların, bu süreçte nakdi kredilerle desteklenmesi gerektiğini açıkladı.

“ESNAFA FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMALIDIR”
31-10-2021 14:51

BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan “Uzun zamandır yaşanan pandemi sürecinde ekonomik anlamında zor günler geçiren Esnaf ve Sanatkârların faaliyetlerini sürdürebilmek için mücadele ederken, yükselen döviz kurundan kaynaklı, artan maliyet ve alım şartlarının zorlaşmasından dolayı, ürün tedarik edemez durumuna gelmiştir. Esnaf ve sanatkârların bu zor süreci atlatabilmesi için, faizsiz ve uzun vadeli nakdi kredilerin sağlanarak desteklenmelidir. 

Esnafın içinde bulunduğu durumun iyi analiz edilerek, sağlanacak kredi desteğinin ulaşılabilir olması gerekir. Özellikle kredi kullandırılmakta istenen ipotek ve teminat gibi şartlardan dolayı, asıl ihtiyacı olan birçok Esnaf ve Sanatkârın kredi almakta zorluk çektiği görülmektedir. Bu anlamda, sağlanacak kredi desteğinin, ipotek ve teminat verebilecek durumu olmayan, Esnaf ve Sanatkârların, kredi kullandırılmada, hedef kitle olarak dikkate alınmalı, kredi kullandırılmada istenen şartlarının bu duruma göre belirlenmelidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER