Gündem

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları, Halk Eğitimi Merkezimizde büyük bir ilgiyle başladı. 

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
02-06-2023 14:41

Batman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bahçesinde gerçekleşen yılsonu sergisi etkinliğine Batman Vali Ekrem Canalp ve Eşi Dr. Ayten Canalp, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Eşi Hülya Kurtaran, Garnizon Komutanın Eşi Arzu Kaplan, Batman Üniversitesi Rektörünün Eşi Zeynep Demir, İl Emniyet Müdürünün Eşi Emine Kıraç, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler, usta öğreticiler, kursiyerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış kurdelesi kesildikten sonra, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri Batman Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bahçesinde coşkulu bir şekilde başladı. Sergi alanı, el emeği göz nuru eserlerle ve renkli stantlarla süslendi. Kursiyerlerin emeklerini yansıtan ürünler özenle sergilendi. Ziyaretçiler, stantları tek tek dolaşarak kursiyerlerin yeteneklerini ve üretimlerini yakından gözlemleme fırsatı buldular.

Vali Ekrem Canalp tarafından da ‘El Emeği, Göz Nuru El Sanatları Sergisi’ ziyaret edildi. Halk Eğitimi Merkezine bağlı kurslarda eğitim gören kursiyerler tarafından üretilen ürünlerin sergilendiği sergiyi ziyaret eden Vali Canalp kursiyerleri tebrik edip emeklerinden dolayı onları kutladı. Özellikle kursiyerlerin el becerileriyle ortaya koydukları ürünler, ziyaretçiler arasında büyük ilgi ve beğeni topladı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilal Serik, Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri hakkında detaylı bilgi verdi. Etkinliklerin hafta boyunca süreceğini ve birçok farklı etkinlik ve programın yer alacağını aktardı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri, katılımcıların bilgi ve becerilerini paylaşma, yeni şeyler öğrenme ve kişisel gelişimlerini destekleme amacını taşımaktadır. Bu tür etkinlikler, toplumda sürekli öğrenme kültürünün geliştirilmesini teşvik etmekte ve insanların kendilerini sürekli olarak geliştirmelerine olanak sağlamaktadır. Hayat boyu öğrenmenin önemi vurgulanırken, insanların potansiyellerini keşfetme ve yeni yetenekler kazanma fırsatları da sunuluyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER