Gündem

KOZLUK’TA ŞEHİTLER ANILDI

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ile Jandarma Personelleri Şehit Soner Fazlıoğlu ve Şehit Ali Gülnar şehadetlerinin 6. yılında dualar ile anıldı.

KOZLUK’TA ŞEHİTLER ANILDI
10-06-2023 15:47
10-06-2023 15:48

9 Haziran 2017’de bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen menfur saldırı sonucu şehit olan Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve akabinde Bekirhan Beldesinde şehit edilen 2 jandarma personeli için anma programı düzenlendi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın öğretmenin şehit edildiği yerde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program; günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, Aybüke öğretmenin şehit edildiği yere gül bırakılması ve şehitlerimize ithafen dua edilmesi ile devam etti.

Anma Programında konuşma yapan Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör “Bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen Öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ı, Jandarma Uzman çavuşlarımız Soner Fazlıoğlu’ nu ve Ali Gülnar’ı şehadetlerinin yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Terörü bir kez daha gür bir sesle buradan lanetliyoruz.

Ben öğretmen oldum diye haykıran Aybüke’nin söylenmemiş sözleri, yarım kalan türküsü sanmayın ki unutulacak. O türkü daha da gür söylenip bu vatanın dört bir yanında yankılanacaktır. Binlerce Aybüke, binlerce Soner, binlerce Ali, aynı heyecanla, aynı inançla, aynı azimle öğretmen olacak, polis olacak, asker olacak; cehaletin karşısına, terörün karsısına dimdik dikilecektir. Şehitlerimizin memleketi Çorum’da, Mersinde, Rize’de ve tüm Türkiye’de bu türkü daha gür bir sesle söylenecek, Aybüke’nin yarım kaldığı yerden onlar devam edecektir.

Buradan, Batmanın Kalesi Kozluk’ tan, toprağa düşmüş tüm şehitlerimiz adına söz veriyoruz; Kadın, erkek, yaşlı, çocuk, asker, polis, öğretmen demeden herkesi hedef alan, okul, cami fabrika demeden her yere saldıran Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, eğitim mücadelemiz, kalem ile bilgi ile verdiğimiz mücadelemiz ise, cehaletin karanlığı aydınlanıncaya kadar devam edecektir. Çok Yaşasın Devletimiz, Çok Yaşasın Milletimiz. “ diyerek sözlerini noktaladı.

Anma programı; Aybüke öğretmenin görev yaptığı okulda hatıra defterinin doldurulması, şehit öğretmenin müzik odası ziyareti, Bekirhan Beldesinde şehit olan jandarma personellerimizin şehit edildikleri yere gül bırakılması ve Bekirhan Beldesi Karakol ziyareti ile son buldu.

Anma programına Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Sefa Uzuner, Kozluk Belediye Başkan Vekili Raci Abik, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İlçe kurum amirleri, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER