Eğitim

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER PLANLAMA EĞİTİMİ

Batman Valiliğinin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü kapsamında Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle buluştular.  

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARİYER PLANLAMA EĞİTİMİ
10-10-2023 12:54
10-10-2023 12:56
BATMAN

Okulun konferans salonunda gerçekleşen programa Batman Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürü Akın Arı, Akademisyenler, Okul Müdürü ve öğrenciler katıldı.

Rektör Demir'in ‘Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama’ konulu dersi ile başlayan program Bayan Canalp'ın konuşmasının ardından İl Müdürü Kurtaran'ın konuşmasıyla sona erdi.

Rektör Demir, konuşmasında değişen dünyada öğrencilerin doğru kariyer planlaması yapmasının ne kadar kritik olduğuna vurgu yaptı. Özellikle ilkokula yeni başlayan öğrencilerin, mezun olduklarında henüz var olmayan mesleklerle karşılaşabileceğini belirtti. Bu noktada; öğrencilerin kariyer planlaması yaparken sadece günümüz dünyasını değil, mezun olduklarında karşılaşacakları iş dünyasını da göz önünde bulundurmalarının önemine dikkat çekti.

Bayan Canalp, konuşmasında öğrencilere başarılı olmanın temelinde çok çalışmanın yattığına dikkat çekti. Ayrıca, konuşmasında Nobel ödüllü Aziz Sancar'ın hayatından ve başarısından bahsederek Aziz Sancar'ın bilime olan bağlılığı, azmi ve özverisi, başarıya giden yolda tutkulu ve kararlı olmasının önemini vurguladı.

‘Meslek Seçimi ve Kariyer Planlama’ konulu eğitim programında öğrencilere Aziz Sancar'ın ‘Kendi Kaleminden Hayatı ve Bilimi’ kitabının hediye edildi. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER