Gündem

Mahalleli karanlığa mahkum

Batman Tilmerç TOKİ’de ikamet eden vatandaşlar, yıllardır sokaklarında aydınlatmanın olmamasına isyan etti.

Mahalleli karanlığa mahkum
22-03-2015 18:09

3 yıldan bu yana Tilmerç TOKİ’de sokak aydınlatması olmadığı için akşamları çocuklarının kapıya bile çıkamadığını söyleyen mahalle sakinleri Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) tepki gösterdi. Sokaklar karanlık olduğu için apartmanlarının etrafına kendi imkanları ile aydınlatma yaptıklarını söyleyen Tilmerç TOKİ sakinlerinden Hüseyin Ar: “Tilmerç TOKİ konutları arasında bulunan sokak aydınlatmaları 3 yılı aşkın süredir çalışmıyor. Yaklaşık iki yıl önce bizzat kendim DEDAŞ’a dilekçe yazarak, mahallenin sokak lambalarının yanmadığını ve aydınlatma için gerekenin yapılmasını istedim. Aradan iki yıl geçmesine rağmen ne gelen oldu ne giden. Yine en son 6-7 ay önce başka bir mahalleli DEDAŞ yetkilileri ile görüştü. Yetkililer, ‘En geç yılbaşına kadar sokak aydınlatmalarınızı onaracağız’ demişler. Ancak yılbaşının üzerinden neredeyse 3 ay daha geçecek olmasına rağmen yine DEDAŞ yetkilileri sokak aydınlatmalarımızı yapmaya gelmedi” diyerek tepki gösterdi.

KARANLIK OLUNCA HERKES EVE KAPANIYOR

Tilmerç TOKİ’de sokak aydınlatmalarının olmamasından dolayı tepkisini dile getiren Hüseyin Ar, akşam saatlerinde karanlığın çökmesi ile herkesin evine kapandığını söyledi. Ar: “Akşam olunca eve ekmek lazım olsa çocuklar en yakındaki markete bile gidemiyorlar. Çocuklar, ‘Dışarısı çok karanlık ve korkuyoruz’ diyorlar. 21. yüzyılda Batman kent merkezinde ve en güzide mahallelerinden olan Tilmerç TOKİ’de karanlık sokaklarda yürüyor insanlar. Vatandaşlar akşamları bir çukura düşmemek ya da bir taşa takılmamak için cep telefonlarının fenerleri veya el fenerleri ile buralarda dolaşıyor” dedi. 

3 YILDIR KARANLIKTAYIZ

3 yıldan bu yana Tilmerç TOKİ’de sokak aydınlatması olmadığı için akşamları çocuklarının kapıya bile çıkamadığını söyleyen mahalle sakinleri Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (DEDAŞ) tepki gösterdi. Sokak aydınlatmalarının olamayışına tepki gösteren mahalle sakini Ali Munak ise, akşam saatlerinde karanlık çöktü mü dışarı da bir çocuk göremezsiniz ifadelerinde bulundu. Munak: “3 yılı aşkın süredir Tilmerç TOKİ’de ikamet ediyorum. Akşamları burada zifiri karanlık oluşuyor. Yolda yürürken karşıdan birinin geldiğini çok az bir mesafe kalınca fark edebiliyor insanlar. Ben de daha önce dilekçe ile DEDAŞ’a başvuru yaptım. Ancak tek dilekçe ile olacak iş değil dediler. Tilmerç TOKİ’de kalan bütün mahalle sakinlerinin dilekçe yazıp imza atması gerektiğini söylediler. Birçok TOKİ sakini bireysel başvuruda bulundu ancak herhangi bir sonuç alınamadı. Tilmerç TOKİ sokakları karanlığı yaşamaya devam ediyor” şeklinde konuştu. | Hüseyin Sakar 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER