Ekonomi

MALİ MÜŞAVİRLERDEN GAZETELERE ZİYARET

Batman Siirt Mali Müşavirler Bölge Odası yöneticileri Batman Medya, Batman Çağdaş, Batman Express ve Batman Gazetesini ziyaret ederek, mesleki sorunları anlattı.

MALİ MÜŞAVİRLERDEN GAZETELERE ZİYARET
15-01-2023 16:14
15-01-2023 16:15
BATMAN

Oda Başkanı Mehmet Şah Ayaz, Başkan Yardımcısı Mehmet Salih Akbaş, Genel Sekreter Mehmet Ata Ekinci ve Sayman Mehmet Akif Tekin, riskli ve zorlu bir iş yapmalarına rağmen hak ettikleri parayı alamadıklarını belirttiler.

Mesleki sorunlarla boğuştuklarını belirten Mali Müşavirler “mükelleflerimizin hukuki ve mali sorumluluklarını alıyoruz. İş yükümüz çok fazla. Mali müşavirlik mesleği, işletmeler, devlet ve diğer kurumlar arasında köprü görevi gören bir meslektir. Mali müşavirler, işletmelerin faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlenmesini, bilançolarının, kar ve zarar tablolarının hazırlanmasını, beyannamelerin çıkarılmasını ve resmi kuruluşlara sunulmasını yerine getirmekle yükümlü olan kişilerdir. Sosyal güvenlik, ticaret, mali tüm kanunları uygulayarak yoğun çalışmaktadırlar. Ancak buna rağmen hak ettiğimiz ücreti alamıyoruz, bize verilen cüzi miktar artık ofis, vergi, sosyal güvenlik, kira, kırtasiye ve yazılım giderlerini karşılayamıyor. Biz ücretlerimizi yani hak ettiğimizi alırken bile zorlanıyoruz. Aldığımı zaten cüzi bir rakam, bunu da lütuf olarak görenler var” diye sitemlerini dile getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER