Eğitim

MUHTARLAR AİLE OKULU PROJESİ EĞİTİMLERİNE KATILDILAR

Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Aile Okulu’ projesi kapsamında Batman'daki muhtarlara verilen eğitim devam ediyor.

MUHTARLAR AİLE OKULU PROJESİ EĞİTİMLERİNE KATILDILAR
23-01-2023 22:35
23-01-2023 22:36
BATMAN

Millî Eğitim Bakanlığın hayata geçirdiği ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardım gibi birçok konuda muhtarlara verilen eğitim devam ediyor. Müdürlüğümüz Batman Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen ‘Aile Okulu’ eğitimini İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ziyaret etti.  Aile Okulu Eğiticisi Ömer Çiftçi tarafından muhtarlara verilen eğitim ile aile eğitimini tamamlayan muhtarlara konuşan Müdür Kurtaran konuşmasında aile eğitiminin önemine dikkat çekti.

Müdür Kurtaran “Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Aile Okulu’  projesinin amacı geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü tehlike ve bağımlılığa karşı korumaktır. Bu kapsamda anne velilerimizin ağırlıklı olarak almasını arzuladığımız eğitimleri okullarımızın önemli bir stratejik ortağı olan siz mahalle ve köy muhtarlarımızın da bu eğitimden faydalanması için planlama yapıldı.

Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olan çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımızın daha sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşturulması hepimizin olduğu gibi mahalle muhtarlarımızın da önemli bir sorumluğudur. Biliyoruz ki eğitim ve öğretimin yapıldığı okullarımız tüm paydaşların iş birliği ile daha ileriye taşınabilir.  Sizden bir talebimiz de mahallelerinizde ve köylerinizde Aile Okulu eğitimlerinin önemini velilere anlatmanız ve bu eğitimi almayan velilerimizin kalmamasıdır.

Yine köylerimize kazandırdığımız köy yaşam merkezleri ile köylerde ikamet eden bayan vatandaşlarımıza gelişimlerine faydalı olacak, aile ekonomilerine katkı sağlayacak çeşitli eğitim imkânları sunulmakta. Köy Yaşam Merkezlerimizi tüm köylerimize yaygınlaştırma hedef ve çalışmalarımız devam ediyor, gerek aile okulu gerekse köy yaşam merkezlerdeki eğitimlere katılımların arttırılması çalışmalarımıza sunacağınız katkılarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER