Spor

BATMAN’DA YAPAY ZEKALI DOLANDIRICILIK

Batman’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, kendilerini MİT personeli olarak tanıtan şüphelilerin 1 milyon 500 bin TL’lik dolandırıcılık yaptığı ortaya çıkarıldı.

BATMAN’DA YAPAY ZEKALI DOLANDIRICILIK
08-02-2026 15:59
08-02-2026 16:00

Batman’da kendilerini MİT personeli olarak tanıtan şüphelilerin, uyuşturucu satıcılığı suçundan ceza almış bir şahsın dosyasını bozma vaadiyle 1,5 milyon TL dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Yapay zekâ kullanarak inandırıcılığı artıran 4 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda, kendilerini MİT personeli olarak tanıtan şüphelilerin büyük çaplı bir dolandırıcılık olayına karıştıkları ortaya çıkarıldı.

Yapılan tespitlere göre şüphelilerin, uyuşturucu satıcılığı suçundan ceza almış bir şahsın dosyasını bozacakları vaadiyle 1 milyon 500 bin TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Şüphelilerin, mağdurları ikna etmek amacıyla yapay zekâ teknolojilerinden faydalandıkları da tespit edildi.

Olayla ilgili olarak 4 Şubat 2026 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen operasyonda E.Ö., G.E., S.K. ve E.A. isimli 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER