Gündem

MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR

Batman Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlıklarda yabani otların yayılmasını ve olası çıkabilecek yangınları önlemek amacıyla kuru ot temizliğini sürdürüyor.

MEZARLIKLARDA KURU OT TEMİZLİĞİ DEVAM EDİYOR
30-06-2026 13:12

Vatandaşların yakınlarının kabirlerini daha temiz, düzenli ve huzurlu bir ortamda ziyaret edebilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında temizlik ve çevre düzenleme faaliyetleri de eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Toplam 6 personelden oluşan ekipler çalışmalarını Asri Mezarlık’ta başlattı. Yükselen sıcaklıklarla birlikte hızla çoğalan yabani otların kontrol altına alınmasını amaçlayan ekipler, hazırlanan program doğrultusunda mezarlık alanlarında yoğun mesai harcıyor.

13 MEZARLIKTA ETAP ETAP UYGULANACAK

Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların, hava şartlarının uygun seyretmesi halinde kent genelinde bulunan 13 mezarlıkta etaplar halinde devam edeceği belirtildi. Böylece mezarlık alanlarının hem görünümünün iyileştirilmesi hem de bakım standartlarının yükseltilmesi hedefleniyor.

SADECE İLAÇLAMA DEĞİL, SÜREKLİ BAKIM

Yetkililer, mezarlıklarda gerçekleştirilen hizmetlerin yalnızca yabani otlarla mücadeleyle sınırlı olmadığını ifade ederek, yıl boyunca bakım, temizlik, ot biçme ve çevre düzenleme çalışmalarının düzenli olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

MANEVİ MEKÂNLARA ÖZENLİ DOKUNUŞ

Batman Belediyesi, vatandaşların dini vecibelerini huşu içerisinde gerçekleştirebilmeleri için mezarlıklarda yürüttüğü çalışmaları titizlikle sürdürürken, şehrin manevi değerleri arasında yer alan mezarlıkların temiz, düzenli ve bakımlı kalması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER