Gündem

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, 2 bin 978 rakımlı Sason Mereto Dağı’nda yapımı süren Mereto Camii’nde incelemelerde bulundu. Restore edilen tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin yanı başında yükselen camiyle birlikte bölgenin inanç turizmi açısından daha güçlü bir çekim merkezine dönüştürülmesi hedefleniyor.

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM
04-10-2026 16:24

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ile Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, zirvesine kadar asfalt yol kazandırılan 2 bin 978 rakımlı Sason Mereto Dağı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Canalp ve Milletvekili Nasıroğlu, restore edilerek inanç turizmine kazandırılan tarihi Meryem Ana Kilisesi’nin hemen yanında yapımı devam eden Mereto Camii’ni gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İNANÇ TURİZMİNE YENİ MERKEZ HEDEFİ

Heyet, tarihi ve kültürel mirasın korunmasının yanı sıra zirveyi ziyaret edecek vatandaşların ibadet ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasının da önem taşıdığını belirtti.

Yol ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla Mereto Dağı’na ulaşımın kolaylaştığı ifade edilirken, restore edilen Meryem Ana Kilisesi ve yapımı süren Mereto Camii ile bölgenin doğa sporları ve inanç turizmi açısından daha fazla ziyaretçi çekmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Vali Canalp ve beraberindekiler, farklı inançlara ait tarihi ve dini yapıların aynı bölgede bulunmasının Mereto’nun kültürel değerini artırdığına dikkat çekti.

Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla Mereto Dağı’nın tarihi mirası, doğası ve yeni sosyal imkânlarıyla bölgenin önemli turizm noktalarından biri haline gelmesi amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER