Eğitim

ÖĞRENCİLERE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFU EĞİTİMİ VERİLDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rıda Tür tarafından Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine ‘Enerji Verimliliği ve Tasarrufu’ konulu eğitim verdi.

ÖĞRENCİLERE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFU EĞİTİMİ VERİLDİ
14-04-2023 01:53
14-04-2023 01:54
BATMAN

Ders öncesi okula ismini veren Salih Günaydın'ın öğrencisi olduğuna söyleyen Öğretim Üyesi Tür, kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade ederek hayat hikayesinden ve deneyimlerinden örnekler verdi.

Ülkemizde gelişen enerji sektörlerinin önemine ve üretim olanaklarına ek olarak, taş kömürü, doğal gaz, fuel oil gibi enerji kaynaklarının dağılım oranlarına da değinen Öğretim Üyesi TÜR, enerjinin verimliliği ve enerji tasarrufunun önemini vurguladı.

Enerji tasarrufu konusunda uygun güç ve kapasiteli cihazların seçilmesi, elektrik tüketimine dikkat edilmesi ve gereksiz elektrik kullanımının önlenmesi gerektiğini belirten Tür, ülkemizin enerji tasarrufu alanında yapacağı yatırımlarla daha da güçleneceğini belirtti.

Mehmet Rıda Tür, ayrıca elektrikli araç projesi yarışmasında başarılı olan öğrencilerle bir araya gelerek onlara projelerini geliştirme konusunda tavsiyelerde bulundu ve fikir alışverişinde bulundu. Öğrencilere, bu alanda yapabilecekleri araştırmalar ve proje geliştirme süreci hakkında bilgi verdi.

Okulun konferans salonunda gerçekleşen eğitimde Salih Günaydın İmam Hatip Lisesi Müdürü Cengiz Acar, AR-GE Eğitim Akademileri Koordinatörü Yunus Emre Tufan ve üniversite akademisyenleri katıldı. "Enerji Verimliliği ve Tasarrufu" konulu eğitim öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla tamamlandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER