Eğitim

ÖĞRENCİLERE ‘KARİYER’ EĞİTİMİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi arasında imzalanan Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü çerçevesinde Doç. Dr. Musa Kılıç ve Dr. Oktay Adıyaman tarafından Malabadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ‘Teknik Eğitimde Kariyer Planlaması’ konulu eğitim verildi.

ÖĞRENCİLERE ‘KARİYER’ EĞİTİMİ
30-03-2023 15:52

Eğitim sırasında öğretim üyeleri, mesleki eğitimin öğrencilerin kariyerlerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, meslek sahibi olmanın yanı sıra öğrencilerin hayatlarına da katkı sağlayacağını belirttiler. Ayrıca, dünya çapında ilgili meslek alanlarının hızla geliştiği ve bu alanlarda çalışanların güncel trendleri takip etmelerinin önemine de değinildi. Öğrencilere, meslekleriyle ilgili gelişmeleri takip etmek, teknolojik yenilikleri yakından takip etmek ve sürekli kendilerini güncellemek gibi yöntemlerle kariyerlerinde başarılı olabilecekleri konularında tavsiyelerde bulunuldu. Bu sayede öğrencilerin, mesleki hedeflerine ulaşmak için kendilerini nasıl geliştirebilecekleri konusunda fikir sahibi olmaları hedeflendi.

Malabadi MTAL konferans salonunda gerçekleşen eğitime okul müdürü Osman Atmalar ve Batman 2023 Eğitim Akademileri koordinatörü Yunus Emre Tufan da katıldı. Teknik Eğitimde Kariyer Planlaması konulu eğitim öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER