Politika

POLAT'TAN SERÊ SALÊ KUTLAMASI

Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Kürtçe ‘Serê Salê’ olarak adlandırılan ve yılın başı anlamına gelen geceyi çeşitli etkinliklerle kutladı.

POLAT'TAN SERÊ SALÊ KUTLAMASI
16-01-2023 15:34
16-01-2023 15:35
BATMAN

Gelecek Partisi Batman il başkanı Polat Serê Salê ile ilgili yaptığı açıklamada “Halkımızın kültürünü yaşatmaya çalıştığımız özel bir günde değerlerimizi hatırlamak, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkmak ve yaşadığımız coğrafyanın öznesiyle birlikte kültürel hafızamızı korumak için Gelecek Partisi Batman İl Başkanlığı olarak sokaklarımızda ve caddelerimizde Serê Salê kutlamasını bir bayram havasında kutladık” dedi.

Halkımızın yılbaşı olarak gördüğü 13 Ocak'ı 14 Ocak'a bağlayan gecede, Batman sokaklarında bulunan esnafları gezerek, yaşlılarımızı ziyaret ederek, çocuklarımıza hediyeler vererek, halaylar çekerek ve halkımızı coşturmak için yerel sanatçıları davet ederek etkinlikleri tamamladıklarını söyleyen Abdülbaki Polat, bu geleneğin çok eskilere dayandığını belirtti.

Bu geleneğin sürdürülmesi gerektiğini belirten Polat, tüm Batmanlılara Serê Salê pîroz be diyerek yeni yıllarını kutladı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER