Ekonomi

"VATANDAŞ TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE KARŞILAYAMIYOR"

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, vatandaşın temel ihtiyaçlarını bile almakta büyük güçlük çektiğini belirtti.

"VATANDAŞ TEMEL İHTİYAÇLARINI BİLE KARŞILAYAMIYOR"
31-01-2023 13:42
31-01-2023 13:43
BATMAN

Batman'da yüzlerce esnaf ziyaretinde bulunan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci "Market raflarındaki etiketler günlük olarak değişmeye başladı. Maalesef vatandaşlarımız çoluğunun çocuğunun boğazından kısıyor. 20 yıldır ülkeyi yöneten iktidar, bütün birikimlerimizi sıfırladı . iktidar; elektrik, doğalgaz, kira artışı, gıda ve akaryakıttaki fahiş artışları uzun süredir kontrol altına alamıyor. Bu temel ihtiyaçlar,  vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız artık sadece hayatta kalmak için çabalıyor. Ekim ayında dolar 10 lirayken akaryakıt da 7 liraydı. Şimdi dolar 18,5 lira ama mazot 24 liraya yaklaştı. Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Asgari ücrete yapılan zam çalışanın cebine girmeden buhar oldu uçtu. 2 kişilik bir aileyi bile yönetmek için planlamaya, fikir alışverişine gerek varken 85 milyonu günlük tartışmalara takılıp, bilimden, stratejiden ve öngörüden uzak bir tutum ile yönetmeye çalışmalarının bedelini, vatandaşımız ödüyor" dedi.

"VATANDAŞIMIZ PAHALILIK ALTINDA EZİLİYOR"

Pahalılığın akılalmaz noktalara geldiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye'de durumundan memnun olan tek bir grup bile yok. Öğretmeni, doktoru, işçisi, emeklisi, esnafı ve çiftçisi yüksek pahalılık altında eziliyor. Ülkemizde çalışanların büyük çoğunluğu yapılan son zamlar ile birlikte yoksulluk sınırının altında kaldı. Çalışanların yarısından fazlası ise açlık sınırında yaşıyor. Bugün Türk Lirasının dünyanın en kıymetsiz para birimleri arasına girmesinin tek sorumlusu, kötü yönetimdir" ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER