Sağlık

RİSKLİ TÜMOR AMELİYATINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Özel Batman Yaşam Hastanesi Beyin cerrahisi uzmanı dr. Mustafa Karakuş yürüme güçlüğü şikayetiyle hastaneye başvuran ve omurilik kanalında Tümor tespit edilen 70 yaşındaki Süleyman Aktoğa’yı başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşturdu.

RİSKLİ TÜMOR AMELİYATINI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ
09-12-2019 12:41

Riskli bölgede ve felç riski bulunan ameliyatın Batman’da yapılamayacağı ve 3. basamak Dicle üniversitesine sevk edilirken, Dicle üniversitesinde hastaya ameliyat önerilirken ameliyatta felç olma riskinin yüksek olduğu söylendi. Bunun üzerine Özel batman Yaşam hastanesi Beyin cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Karakuş’a muayene olan hasta değerlendirilerek 3 cm’lik bir kesiden mikroskop eşliğinde omirilik kanalının içindeki yaklaşık 2x2x2 cm’lik kitle cerrahi müdahaleyle tamamen çıkarıldı. Hasta aynı gün yürümeye başlarken, 3 günlük hasta takibi sonrasında tam şifa ile taburcu edildi. 

1 YILDA 5 BİN MUAYENE, 200 AMELİYAT

Özel Batman Yaşam hastanesinde yaklaşık 1 yıldır görev yapan Uz. Dr. Mustafa Karakuş 5 bin hastaya ayaktan tedavi verirken, 200 hastaya da cerrahi girişim (Ameliyat) ile tedavi sağladı. Ameliyat yapılan 100 hastaya mikroskopik bel fıtığı ameliyatı, 20 hastaya Mikroskopik boyun fıtığı ameliyatı, 20 hastaya Omirilik kanal daralması, 20 kişiye bel kayması ameliyatı yapıldı. Dr. Karakuş Omurga kırığı, Beyin tümörü, Beyin kanaması, Beyin Şant ve omorilik tümörü ameliyatlarını da başarıyla gerçekleştirdi. 

Yurtdışında Kuzey Iraktan ve Bölgeden çok sayıda hasta kabulu yapan Karakuş başarılı beyin ve bel fıtığı ameliyatlarıyla vatandaşlardan övgü alıyor.  Uz. Dr. Karakuş’a müracaat eden hastaların %30’u yurt dışından ve bölge illerinden olduğu belirtildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER