Gündem

SASON’DA TASARIM BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI

Sason Kaymakam Murat Mete, karşıyaka kız yatılı bölge ortaokulu tasarım beceri atölyesi açılış törenine katıldı.

SASON’DA TASARIM BECERİ ATÖLYESİ AÇILDI
22-05-2024 22:08
22-05-2024 22:09

Sason Kaymakamı Murat Mete, Batman Valiliğinin katkılarıyla hazırlanan ve Vali Ekrem Canalp’ın çevrimiçi bağlantı ile katıldığı, il geneli 50 okulda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Tasarım Beceri Atölyesi açılış törenine Karşıyaka Kız Yatılı Bölge Okulu törene katılım sağladı.

Sason’da 4 adet Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (FETEMM) atölyesi ve 3 adet Yazılım ve Tasarım Atölyesi açılışında kurdele kesen Kaymakam Mete, bu önemli projelerle öğrencileri geleceğe daha donanımlı bir şekilde hazırlanacağını belirterek öğrenciler desteğinin ve güveninin tam olduğunu belirtti.

Tasarım Beceri Atölyeleri, çağın gerektirdiği problem çözme, takım ekiple iş birliği içinde çalışma, eleştirel ve yaratıcı düşünme, disiplinler arası hareket etme yetisinin edinilmesi ve süreç temelli bir yaklaşımla bilgiyi tasarıma dönüştürme becerilerinin kazandırılmasına olanak tanımaktadır. Sason ilçede de bu atölyelerin kurulması ile öğrencilerin geleceğe emin adımlarla yürümekte ve Sason için bir ekosistem inşa ediliyor. Atölyelerin oluşturulmasındaki katkılarından dolayı Batman Vali Ekrem Canalp’a teşekkür edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER