Eğitim

TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BÜYÜK BAŞARI

TÜBİTAK 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na Batman’dan katılan 37 proje Bölge Finallerine katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK YARIŞMALARINDA BÜYÜK BAŞARI
25-03-2023 01:52
25-03-2023 01:53
BATMAN

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A 54. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına bu yıl 27.013 proje başvurusu yapıldı. Proje başvuruları görevli jüri üyeleri tarafından değerlendirilmiş ve yapılan ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam 1.440 proje yarışmanın bölge aşamasına katılmaya hak kazanmıştır.

Batman'ın da aralarında bulunduğu Van Bölgesine bu yıl 120 proje bölge finaline katılmaya hak kazanmıştır. Batman, bu yıl 120 projeden oluşan bölge finalinde 37 projeyle yer almaya hak kazandı. İlimiz finale katılmaya hak kazanan 37 projeyle %30'un üzerinde bir katılım başarısı gösterdi.

İlimiz bu yıl 2204-A Lise yarışmasının bölge finaline ev sahipliği yapmaya hazırlanırken Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölge aşama değerlendirmeleri yüz yüze yapılmayacak olup 3-4 Nisan 2023 tarihleri arasında çevrim içi olarak yapılacaktır.

Bölge Finali'ne katılacak öğrencilerin prova yapmaları için ilimiz Bilim ve Sanat Merkezi'nde 2 oda tahsis edilerek gerekli altyapı kurulumu gerçekleştirildi.

İlgili odalarda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Batman'ın TÜBİTAK yarışmalarında sürekli yükselen bir grafik çizdiğini ifade etti.

Müdür Mahmut Kurtaran "Batman olarak TÜBİTAK yarışmaları konusunda sürekli yükselen güzel bir grafiğimiz var. İlimiz, önceki yıllarda büyük şehirlerden sonra Türkiye finallerine en çok proje gönderen il olarak öne çıktı. Ayrıca ilimiz merkezinde bulunan tüm liselerin bu proje yarışmalarına katılması ve yüzlerce çocuğumuzun araştırma ve inceleme çalışmaları yürütmesi sevindirici bir gelişmedir.

Bu yıl da önceki yıllardaki başarı çıtamızı yükselterek, Batman olarak 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'na 2 projeyle, 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışması'na 8 projeyle katılıyoruz. Bölge finaline katılan 37 proje de hesaba katıldığında ilimizin lise yarışmalarına yaklaşık 50 projesi olacak.

Bu başarıların asıl mimarı olan öğrencilerimizi tebrik ediyor, proje sergisine davet edilen ve projeleri yürüten tüm okullarımızı, idareci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Bu gelişmeler, ilimizin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırmakta ve geleceğimiz için umut verici bir adım olmaktadır" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER