Gündem

“TÜM BATMAN UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİ”

HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin, Batman’da her geçen gün artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekerek tüm kurum ve STK’ların elbirliğiyle bu sorunun çözümü için çalışmaları gerektiğini belirtti.

“TÜM BATMAN UYUŞTURUCUYA KARŞI ORTAK HAREKET ETMELİ”
17-05-2024 13:44
17-05-2024 13:46

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, kendilerine gelen talepler ve ricalar arasında uyuşturucunun önünün alınması, uyuşturucu belasından gençlerin kurtarılması taleplerinin ilk sırada yer aldığını belirtti.

İl Başkanı Şahin, HÜDA PAR olarak yaygın hale gelen bu uyuşturucu meselesi konusundaki hassasiyetlerinin yıllardır partilerinin bir ilkesi olarak devam ettiğini uyuşturucu belasının birçok aileyi ciddi anlamda mağdur ettiğini belirtti.

Normal hayatta anneler çabuk ağlar. Fakat babalar dahi artık müptela olan evlatları, bu uyuşturucu belasına müptela olan babalar dahi gelip üzerimize ağlıyorlar ve Allah rızası için nereye gidiyorsak bir çare bulamıyoruz. Siz bu evlatlarımızı bu uyuşturucu belasından kurtarmaya çalışın. Bizim bir umudumuz siz kalmışsınız diye gelip bize dil döküyorlar. Ve evlatlarının düştüğü hali anlattıklarında gerçekten yüreklerimiz parçalanıyor diyen İl Başkanı Şahin “Gün geçtikçe uyuşturucu kullanımının ilimizde daha da yaygın hale geldiğini parkların, sokakların, okulların güvende olmadığını belirtti.

Şahin, tüm kurumların uyuşturucuyla mücadele konusunda üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek “Gerçekten bu konu ciddi anlamda mücadele edilmesi gereken bir konudur. Tabii bunu da vurguluyoruz hep bu mesele sadece emniyetin tedbirleriyle olabilecek meseleler değil. Evet, emniyet, özellikle üzerine düşeni yapmak durumundadır ve son zamanlarda da ciddi mesafeler alındı. İkinci adım, yargının bu konuda ciddi cezalar vermesi noktasında olması lazım. Yani yargının da bu konuda emniyetin gözaltına aldığı ve tespitini yaptığı sanıklara ciddi cezai müeyyideler vermesi lazım ki caydırıcı olabilsin” dedi.

İl Başkanı Davut Şahin; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor Müdürlüğü, Müftülük ve STKların bir konsensüs içerisinde el birliği ve bir program dahilinde bu mesele üzerinde durmaları halinde sonuç alınabileceğini HÜDA PAR olarak bu konuda üzerlerine ne düşüyorsa her zaman yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Böyle bir adım atılırsa, böyle bir projeli hareket edilirse Batman da gerçekten sonuç alınabileceğini düşünüyoruz. Yoksa gün geçtikçe evlatlarımızı bu belaya kaptırıyoruz ve maalesef aileler dağılıyor, çok ciddi yaralar alıyor diyen İl Başkanı Şahin, tüm Batman halkının el birliğiyle uyuşturucu belasından çocuklarını kurtarabileceğini belirtti.

İl Başkanı Şahin “Batman halkı olarak da bizlerin de bu konuda çok ciddi bir duyarlılık göstermesi lazım. Ebeveynlerin çocuklarına sahip çıkması lazım. Çocuklarını bu ortamdan uzak çevrelere adapte etmesi lazım. Yoksa gün geçtikçe maalesef bu yaramız derinleşecek ve aileleri daha beter duruma sokacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER