Teknoloji

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İCATHANESİ BATMAN’DA AÇILDI

Türkiye Gençlik Vakfı, Dicle Kalkınma Ajansı, Batman Üniversitesi ve Batman Belediyesinin işbirliği ile Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde oluşturulan İcathane laboratuvarının açılışı geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK İCATHANESİ BATMAN’DA AÇILDI
22-09-2022 16:12
22-09-2022 17:37

Laboratuvar açılışını gerçekleştiren Vali Ekrem Canalp, TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, İcathane Laboratuvarında incelemelerde bulunarak burada öğrencilerin yaptığı icatlarını inceledi ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Açılış töreninde bir konuşma yapan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu üyesi Erdoğan, Batman’da açılışı gerçekleştirilen icathane laboratuvarının Türkiye’deki en büyük ve en kapsamlı icathane olduğunu söyledi.

Bu projenin Batman’da gerçekleştirilmesinde duyduğu memnuniyeti belirten Erdoğan “Buradaki gençlerimizin bugün teveccühünü görmek de çok güzel. Gençlerimizin hayalleri var. Gençlerimiz kendilerine çok farklı kariyer yolları çizmek için kafa yoruyorlar, istişarelerde bulunuyorlar; Hocalarına soruyorlar, büyüklerine soruyorlar. Takip ettikleri insanlardan fikir edinmeye çalışıyorlar. İşte böyle yerler o hayallerin kuvveden fiile dönüşmesi için, hayalden gerçeğe dönüşmesi için çok güzel aracı noktalar, çok güzel adeta ateşleme tesisleri” diye konuştu. 

Açılış törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı J.Kıd.Albay Adem Taşkın, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER