Gündem

YEŞİL SOL PARTİ, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Yeşil Sol Parti Batman İl örgütü seçim çalışmaları kapsamında kentteki programlarına devam ediyor.

YEŞİL SOL PARTİ, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR
24-04-2023 15:31
24-04-2023 15:32

Kentteki çeşitli çalışmalar sürdüren Yeşil Sol Parti çalışmalarına Milletvekili Adayları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Ayşe Acar Başaran, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP, Yeşil Sol Parti İl Örgütleri, Gençlik meclisi üyeleri katıldı.

Hemzewat ailesinin Yeşil Sol Partiye katılması konusunda merkez lokalde program yapıldı. Programa Hemzewat ailesi ve il eş başkanları, milletvekili adayları, toplumsal genişleme komisyonu üyeleri katıldı.

Burada konuşan HDP İl eş başkanı Hüseyin Sarik “Böylesi bir süreçte katılımınız oldukça değerlidir. Bir süredir partimiz ve aileniz arasında oluşan soğukluk ve mesafe bu sayede geride kalmıştır” açıklamalarında bulundu.

Öte yandan Keskin Bayındır, Ekrem Baran ve Nurten Ertuğrul ile ziyaretler devam etti. Nurten Ertuğrul ve beraberindeki heyet kentteki Batman Bölge, Zilan, Dünya, Yaşam, Medikal Park hastanelerinde yatan hasta ailelerini ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de bayramlarını kutladı. Ekrem Baran ve beraberindeki heyet ise kentte aile ziyaretleri gerçekleştirdi. Kesin Bayındır ve beraberindeki heyet de aynı şekilde aile ziyaretleriyle programlarını sürdürdü.

Aynı gün HDP STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler komisyonu eş sözcüsü Av. Raci Bilici, Keskin Bayındır, Toplumsal Genişleme Komisyonu üyesi ve HDP Danışma Komisyonu üyesi eski Milletvekili Nizamettin Toğuç ve il eş başkanı Hüseyin Sarik’ten oluşan heyet Bekirhanlılar Derneğiyle görüştü.

Görüşmede söz alan Raci Bilici “Bizler kritik bir dönemden geçiyoruz. Bu şahıs meselesi değildir, bizler bu sürece böyle bakamayız. Bizler hepimiz yoldaşız. Bu davada pek çok bedel ödedik ve ödemeye devam edeceğiz. Bir tek amacımız var o da bu halkın kimliğine kavuşmasıdır, haklarına kavuşmasıdır. Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın özgürlüklerine kavuşmasıdır. Bu çerçevede yürüyeceğiz” dedi.

Bekirhanlılar Derneğinin ardından heyet Düzcespor-Petrolspor maçını Yarasalar taraftar grubuyla beraber izlemek üzere Petrolspor taraftar derneğine gitti.

Aynı gün Korik mahallesinde Kadın Seçim Lokali açılışı gerçekleştirildi. Lokal açılışı yoğun katılımla miting havasında geçerken yapılan konser, şölen havasında verildi. Burada kentin kadın milletvekili adayları konuşma gerçekleştirdi ve kadın mücadelesinin geliştirilmesi, büyütülmesi sözü verdiler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER