Eğitim

YILDIZ “YURTLARIN ÖĞRENCİLERE KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ”

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Yıldız, asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem felaketi sonrası öğrencilere kapatılan yurt kararlarını eleştirdi.

YILDIZ “YURTLARIN ÖĞRENCİLERE KAPATILMASI KABUL EDİLEMEZ”
17-02-2023 22:38
17-02-2023 22:41
BATMAN

Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Yıldız “Ülkemizin 10 ilde ve komşu Suriye’de etkisini gösteren başta Batmanımızda çok şiddetli hissedilen Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde ister istemez akla birçok soru getiriyor. Depreme neden devlet tarafından 48 saat sonra müdahale edildi. Daha önceden neden müdahale edilmedi. Özellikle yükseköğretimde uzaktan eğitime geçildikten sonra KYK yurtların öğrencilerden boşaltılması ya da kapatılması bize göre adeta bir skandaldır hâlbuki bir sürü öğretmenevi polis evi ya da teşvik karşılığında otel odası depremzedelerin hizmetine sunulabilirdi.

Çoğu öğrencinin evinde internet olmadığından uzaktan eğitimi nasıl görecekler merak ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanının bazı açıklamaları da kafaları karıştırıyor örneğin Yıkılan binaların %98’inin 99 yılı öncesi inşa edilmiş demesi. Bide devlet banklarının tek yürek Türkiye kampanyasında Milyarlarca liralık bağış yapması ayrı bir mesele Cengiz holdinge bağış yaptığı gün 3 milyar 10 milyon TL teşvik verilmesi ayrı bir muamma” ifadelerini kullandı.             

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER