TEVUZUDA SINIR YOKTUR

RAMAZAN PİLATİN
RAMAZAN PİLATİN

RAMAZAN PİLATİN

TEVUZUDA SINIR YOKTUR
06-05-2024

AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 562 milyon TL'lik Rolex marka saatiyle "Biz bu milletin ta kendisiyiz" notuyla fotoğraf paylaştı. Yenişehirlioğlu gelen tepkiler üzerine paylaşımını kaldırdı.

X hesabından yaptığı açıklamada alın terimle helal olarak kazandığım saatim takmaya devam edeceğim.

AKP'li Bahadır Yenişehirlioğlu'nun saatinin değeri 2 milyon TL... Adeta bir ev parası

Rolex saatiyle gündeme gelen AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, bu kez de yaklaşık 2 milyon lira değerindeki Audemars Piguet Royal Oak saatiyle görüntülendi.

Bu haber için de "tevazu" açıklamasını yapmış.

Kişi veya kişiler kazandıklarını helal yoldan kazanıyorlarsa istedikleri gibi tasarrufta bulunabilirler. Kimsenin buna itirazı olmaz.

Ancak Mayıs 2023 seçimlerinde halkın oyları ile meclise vekil olarak giren Yenişhirlioğlu'nun ülkedeki ağır ekonomik sorunlarını görmezden gelerek adeta göster göstere çektirdiği fotoğrafta saatini göstermesi, açlık seviyesinde yaşayan vatandaşlara hakaret manasına gelmiştir. Seçim öncesi böyle bir paylaşımı yapmış olsa, kimsenin itirazı olmazdı.

Tepkiler bu günkü kadar olmazdı. Neden o dönemlerde böylesi bir paylaşım yapmamıştı?

Anlaşılan yaptıklarının yeterince ses getirmediğini düşünerek ikinci bir saat meselesine ihtiyaç duymuş.

Bu kez kullandığı saatin değeri ilk saatinin dört katı pahalı saat ile gündeme geldi.

Milletvekilinin saatlerle takıntısı var anlaşılan. Bu durum için ise tevazu açıklamasını yapmış. Tevazu kelimesinin sözlükteki anlamı alçak gönüllülük,

Gösterişsizlik, yalınlık. Alçak gönüllülük, gösterişsizlik ve yayınlık bu ise gösterişlilik nasıl oluyor? Bu sözün anlamının pekişmesi için bir cümle kurmaya çalışsak sanırım bütün açıklamalar teyit edilmiş olur.

TEVAZUDA SINIR YOKTUR!

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?