USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

AŞAĞI KIRALI KÖYÜ İLKOKULUNA ZİYARET

Protokol Eşleri, Kütüphane Oluşturdukları Aşağı Kıratlı Köyü İlkokuluna ziyaret ettiler.

AŞAĞI KIRALI KÖYÜ İLKOKULUNA ZİYARET
20-01-2023 17:13
20-01-2023 17:14
BATMAN
Google News

Batman Valisi Ekrem Canalp’ın eşi Dr. Ayten Canalp, protokol eşleri ile birlikte kütüphane oluşturdukları Kozluk İlçesine bağlı Aşağı Kıratlı Köyü İlkokulu’nu ziyaret ederek, öğrenci ve köy kadınları ile bir araya geldiler.

Kozluk Kaymakamı Ekrem Güngör ve eşi, Garnizon Komutanı eşi Arzu Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı eşi Yasemin Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörün eşi Zeynep Demir, İl Jandarma Komutanı eşi Nergiz Taşkın, TPAO Bölge Müdürü eşi Arzu Demir ve OSB Müdürü Zeynep Akabel ile birlikte köy okulunu ziyaret eden Bayan Canalp; okul bahçesinde öğrenci ve velilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi. Daha sonra minik öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Bayan Canalp, öğrencilerle yakından ilgilenerek, kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

PROTOKOL EŞLERİNDEN OKULA ANLAMLI DESTEK
Okulda oluşturdukları kütüphaneyi ziyaret eden Bayan Canalp ve protokol eşleri, kütüphanenin zenginleştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulundular. Daha sonra Vali Ekrem Canalp’ın talimatlarıyla okul bahçesinde İl Özel İdaresi tarafından yapılan çocuk oyun parkında oyun oynayan çocuklarla yakından ilgilenen Bayan Canalp, çocukların sevincine ortak oldu.

KANSER HASTALIĞINDA ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ
Ziyaret sırasında okulun bahçesinde köyün kadınları ile bir araya gelen Bayan Canalp, kadınlarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.

Daha sonra Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) görevli Dr. Büşra Tereci Arıkan, 30 yaş üstü kadınlarda kanser hasatlığı konusunda erken teşhisin önemi konusunda bilgilendirmede bulunurken, AFAD personeli Şefika Cengiz, kadın ve çocuklara deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları konusunda afet farkındalık eğitimi verdi, Diş Hekimi Arzu Pirinççi Demir ise ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmelerde bulunarak,  çocuklara diş fırçalama eğitimi verdi. 

KOZLUK AİLE DESTEK MERKEZİ ZİYARET EDİLDİ 
Okul ziyaretinin ardından Bayan Canalp ve protokol eşleri Kozluk ilçe merkezinde Aile Destek Merkezi ile Kozluk Erzen Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifini ziyaret ederek, kursiyer kadınların üretmiş oldukları el emeği göz nuru eserleri incelediler. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA