USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

FATİH’İN MİNİKLERİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Batman Fatih Ana Okulunun minikleri, Play-House oyun evinde gönüllerince eğlendi.

FATİH’İN MİNİKLERİ GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ
18-01-2023 23:21
18-01-2023 23:23
BATMAN
Google News

Fatih Ana Okulunun Müdürü Coşkun Algan, Müdür Yardımcısı Melike Gündüz ve öğretmenlerin desteklediği etkinliğe miniklerde büyük ilgi gösterdi. Miniklerin ilerde olmak istedikleri meslekleri oyun alanında uygulama olarak yaşayarak öğrenmelerini sağlamaya çalıştıklarını belirten Okul Müdürü Coşkun Algan, bütün sınıflarının 230 minik öğrenci ile katılım sağladıklarını söyledi.

“ÇOCUKLAR OYUNLARLA HIZLI ÖĞRENİR”

Oyun gezisi ve etkinliğine 12 sınıf ile katılım sağladıklarını belirten Algan “Zihinsel gelişimin en yoğun yaşandığı dönem 4-6 yaştır. Öğrenmenin adeta altın çağı olduğu bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi edinmek için olağanüstü merakları vardır. Çocuklar için oyun eğlenceden çok daha büyük anlamlar taşır. Çocuk oyun oynayarak kendini keşfeder, geliştirir, dünyayı tanır ve dünyanın işleyişine uyum sağlamaya çalışır” diye konuştu.

“OYUN ÇOCUĞUN DİLİDİR, İLETİŞİM BİÇİMİDİR”

Oyunların çocuğu dili ve iletişim aracı olduğunu belirten Fatih Ana Okulunun Müdürü Coşkun Algan “Çocuğun gelişiminde oyunun birçok alanda önemi vardır. Oyun çocuğun güven oluşturmasını, kendini mutlu, sevilen ve güvenli hissetmesini sağlar. Sosyal becerilerinin gelişmesi için oyun gereklidir. Oyun çocuğa deneme yanılma yoluyla doğruyu bulmayı, başladığı işi bitirmeyi ve bir şeyler başarmak için çaba gerektiğini öğretir. Kurallara uyma becerisi kazandırmak, iş birliği yapmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğretmek oyunun çocuğun sosyal gelişimine yaptığı katkılardır. Çocuklar erişkin rollerine oyun oynayarak hazırlanır. Ayrıca oyunlar kazanma ve kaybetmeyi yaşayarak öğrendiği süreçlerdir. Oyun çocuğun fiziksel gelişimine katkıda bulunur. Oyun sırasında çocuk hareket halindedir. Hareketli oyunlar çocukların kaslarının gelişimini sağlar. Çocuk, bedeninin, ellerinin, ayaklarının işlevini oyun oynayarak kazanır. Dengesini, el becerilerini oyunla geliştirir. “ şeklinde konuştu. Algan, yapılan eğlenceli etkinlikte emeği geçen bütün öğretmenlerine, destek veren velilere ve katılım sağlayan miniklere de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?