USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

“HEKİMLERİN ANAYASAL HAKKINA DARBE YAPILDI”

Batman Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonu, Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler yönetmeliğinde yaptığı değişiklikleri eleştirdi.

“HEKİMLERİN ANAYASAL HAKKINA DARBE YAPILDI”
07-01-2023 14:38
07-01-2023 14:44
BATMAN
Google News

Batman Tabip Odası Özel Hekimlik Komisyonundan yapılan açıklamada “Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, sadece muayenehanesi olan 7000 hekimi değil, serbest çalışma hakkını hayatının bir döneminde kullanmak isteyebilecek 185 bin hekimin ve tıp öğrencisinin anayasal hakkına darbe indirilmiştir.

Batman Tabip Odası ve Özel Hekimlik Kolu olarak, sağlık sistemimizi hastane zincirlerinin sömürüsüne terk eden bu düzenlemeye karşı gerekli hukuki süreçler ivedilikle başlatılmıştır. Basın açıklamaları, kamuoyuna açık protesto eylemleri ve sosyal medya etkinlikleri ile de toplum ve hekimler arasında farkındalık yaratılmıştır.

Anayasal haklarımıza ve yasalara aykırı bir şekilde hazırlanan bu yönetmeliğe karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Cumhuriyet tarihinin en büyük hekim göçü yaşanıyor. Hekim göçünün nedenlerini hepimiz biliyoruz; Sağlıkta Dönüşüm Programının ‘Sağlıkta Ranta’ Dönüşüme yol açması, şiddetin artması ve çökmüş performans sistem ile mesleki barışımızın bozulması olarak özetleyebiliriz. Güvencesiz çalışma koşulları altında, hekim emeği ucuz iş gücü haline getirilmiş ve sermayeye peşkeş çekilmiştir. Şehir hastaneleri ile kamu kaynakları hortumlanmıştır. Son olarak bu yönetmelik ile de serbest çalışmaya yönelmiş veya yönelecek hekimler, büyük sağlık sermayesinin kıskacına alınmak istenmiştir.

Batman Tabip Odası Özel Hekimlik Kolu olarak bugüne kadar mücadele ettiğimiz bu yıkım projesinin son halkası olan bu yönetmeliği kabul etmiyoruz.

Örgütlü gücümüz ile serbest çalışan veya çalışacak meslektaşlarımızın haklarını korumak için her türlü yasal girişimde bulunacağız.

Bu düzenlemeler geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtir, Batman Tabip Odası olarak Tüm meslektaşlarımızın anayasal haklarının korunmasına yönelik her türlü girişimi desteklediğimizi bildiririz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA