USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

RAMANLI "SİYASETÇİLER KULLANDIKLARI DİL VE ÜSLUBA DİKKAT ETMELİ"

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.

RAMANLI "SİYASETÇİLER KULLANDIKLARI DİL VE ÜSLUBA DİKKAT ETMELİ"
01-11-2023 14:33
01-11-2023 14:36
Google News

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Meclis Başkan Vekili Celal Adan'ın, Sırrı Sakık'a yönelik kullandığı hakaret ifadesi ile ilgili açıklama yaptı.

Ramanlı, Meclis Başkan Vekili Celal Adan'ın, Sırrı Sakık'a yönelik kullandığı hakaret ifadesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi "Elbette adab-ı muaşeret hepimiz için vazgeçilmezdir. İnsan ilişkilerinde vazgeçilmez olan saygıdır. Herkesi sevemeyebilirsiniz, herkesi sevmek zorunda da değilsiniz ama saygı göstermek asgari bir adab-ı muaşeret kuralıdır. Hele hele siyasetçilerin kullandıkları dil ve üsluba dikkat etmeleri herkesten daha önceliklidir. Çünkü siyasetçiler, siyaset insanları, adamları toplumun önündedirler ve örneklik teşkil ediyorlar.

Bu yönde bugün HEDEP milletvekillerinin grubunun haklı olarak tepki göstermesi ve akabinde Meclis'teki başta Milliyetçi Hareket Partisi grubu olmak üzere diğer grupların; siyasetin nezih bir üslupla yapılması gerektiği hususundaki görüşlerine hepimiz katılıyoruz. Neticede milletvekilleri sadece kendi şahısları adına burada değiller, oy aldıkları insanları temsilen buradadırlar. Yani halkın yani milletin temsilcisidirler. Her şeyden önce Meclis çalışmaları içerisinde fikrine katılırız katılmayız, görüşünü beğeniriz beğenmeyiz o ayrı bir mevzu ama herkes belli bir asgari saygı çerçevesinde birbiriyle iletişim kurma becerisini göstermelidir. Olaya bu zaviyeden bakıyoruz, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını da elbette diliyoruz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?