Dünya

AFAD, GENÇLİK GÖNÜLLÜLERİ BULUŞTU

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün başlattığı gönüllülük hareketinin ardından, AFAD Eğitmenleri gönüllü gençlere ilk eğitim verdi.

AFAD, GENÇLİK GÖNÜLLÜLERİ BULUŞTU
03-12-2022 21:24
03-12-2022 21:30
BATMAN

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Sağlık Mahallesinde bulunan genç ofiste, AFAD eğitmenleri gençlik gönüllüleriyle buluştu. AFAD Eğitmenleri Ahmet Argun, Hamza Elitaş, Fevzi Tarhan ve Abdulsamet Turan tarafından verilen ‘Afet Bilinci ve gönüllülük faaliyeti’ eğitimine İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, ASKF Başkanı Mahmut Akyol, gençlik liderleri ve gönüllü gençler katılım sağladı.

“AMAÇ AFET BİLİNCİNİ ARTIRMAK”

Amaçlarının gençlere afet bilincini aşılamak olduğunu belirten AFAD Eğitmenleri “Bugün burada Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı gençlerimizle bir araya geldik. Amacımız ‘5 Aralık Dünya Gönüllülük Günü’ kapsamında AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından gençlerimize afet bilincini, gönüllülük faaliyetlerini ve farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mehmet Şafi Özperk, AFAD’ın gönüllü çalışmalarına bütün kurumuyla tam destek veriyor. Bizlerde verdiğimiz eğitimlerle gönüllü ordumuzu artırıyoruz. İnşallah gençlerimizle sık sık bu tür eğitimlerle pratikte ve uygulamada bir araya geliriz” diye konuştu.

“GÖNÜLLÜ OLMAK İNSANI GÖREVDİR”

AFAD Eğitmenlerinin verdiği eğitimden sonra söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk “AFAD gönüllüsü olmak, hepimiz için birer insanlık görevidir. Doğal afetler her an hepimizin başına gelebilir. Batman'da kısa bir süre önce buralı olmayan yaşlı bir insan, kaldırımlarda daha önce farklı işler için çakılan çivileri söküyordu. Amacı yolda yürüyen insanların zarar görmesinin önüne geçmekti. Allah korusun birimiz ayağını çarpıp düşebilir yaralamalı veya ölümlü kazalara maruz kalabilirdik.  Onun için duyarlı olmak veya farkındalık yaratmak için çabalamalıyız. İl Müdürlüğü olarak bu alanda elimizden geleni yapacağız. Bütün gençlerimizle AFAD’ın yanındayız ve onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER