Dünya

BÜYÜKELÇİ MEMMEDOV, KARABAĞ PARKI’NI ZİYARET ETTİ

Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov ile Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan ile kardeşliği simgelemek adına Batman Belediyesi tarafından inşa edilen Karabağ Parkı’nı ziyaret ettiler.

BÜYÜKELÇİ MEMMEDOV, KARABAĞ PARKI’NI ZİYARET ETTİ
07-12-2022 21:54
07-12-2022 21:56
BATMAN

Gerçekleştirilen ziyarette, Üniversite Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Reşat Arıca, Büyükelçi Dr. Memmedov’a, Karabağ Parkı hakkında bilgiler verdi.

KARABAĞ PARKI’NDA AZERBAYCAN’A DAİR TANITICI BİRÇOK BİLGİ YER ALIYOR

Azerbaycan ile kardeşlerin bağlarının daha da güçlendirilmesi adına inşa edilen Karabağ Parkı’nda oyun alanı, oturma bankları, süs havuzu ve seyir terasının yer aldığını söyleyen Doç. Dr. Reşat Arıca, parkın Karabağ’da yedi bölgeyi temsil eden yedi pavilion olarak bilinen kapalı ve ışıklı sergi alanları yer alan tematik bir yapıda olduğunu ifade etti.

Parkın içerisinde yedi Azerbaycan sanatçısının eserlerinin de yer aldığını dile getiren Doç. Dr. Arıca, park içerisinde Azerbaycan’ın tarihinin, kültürünün ve devlet büyüklerinin tanıtıldığı bölümlerin de olduğu bilgisini verdi.

REKTÖR DEMİR “İKİ ÜLKE BİRÇOK KONUDA ORTAK DUYGULARA SAHİP OLMASININ YANI SIRA ORTAK ÇIKARLARA DA SAHİP”

Karabağ Parkı’nın açılışının Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Babanlı’nın katılımıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Azerbaycan halkı ile Batman halkı arasındaki bağların pekiştirilmesine vesile olan parkın inşası için emek veren herkese teşekkür etti. İki ülkenin birçok konuda ortak duygulara sahip olmasının yanı sıra ortak çıkarlara da sahip olduğunu belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak hem duyguların pekişmesi hem de çıkarların korunması için her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Bu minvalde Azerbaycan Devlet Neft ve Sanayi Üniversitesi ile birçok konuda iş birlikleri geliştirdiklerinin altını çizen Rektör Demir, özellikle enerji alanında gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen aşamaların memnuniyet verici olduğuna dikkati çekerek çalışmaların farklı konularda devam etmesi temennisinde bulundu.

Parkı gezen ve Doç. Dr. Reşat Arıca’dan park hakkında bilgiler alan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Dr. Reşat Memmedov, parkın Batman halkının hizmetine sunulmasından mutluluk duyduğunu belirterek Karabağ Parkı’nın iki ülkenin kardeşliğinin güzel bir göstergesi olduğunu söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER