Gündem

DEPREM KORKUTTU

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem, 10 ilde hissedildi.

DEPREM KORKUTTU
06-02-2023 12:15
06-02-2023 12:18
BALIKESİR

VATANDAŞLAR SOKAĞA ÇIKTI

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık İlçesi olan depremin derinliği 7 kilometre olarak tespit edildi. Depremin ardından Adana, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'de pek çok bina yıkıldı. Şiddetli deprem, Batman’da da hissedildi. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokağa çıktı. Soğuk havada beklemek zorunda kalan vatandaşlar, güvenli alanlarda ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

ANOSLAR YAPILDI

Batman’da şehrin farklı noktalarında belediye ve AFAD araçları ile uyarı anonsları yapıldı. Yapılan anonslarda denildi.

HASAR GÖREN BİNALAR KAPATILDI

Deprem nedeniyle Raman Mahallesi Komando Caddesi üzerinde bulunan iki bina ve şehrin farklı noktalarında hasar gören binaların girişleri kapatıldı. Batman Valiliği’ne bağlı AFAD ekipleri hasar oluşan binalara güvenlik şeridi çekerek giriş ve çıkışları kapattı.

MUHTARLAR TAZİYE EVLERİNİ AÇTI

Yaşanan deprem sonrası Batman’da birçok mahalle muhtarı, taziye evlerini açtı. Sağlık Mahallesi Muhtarı Fatma Türkan, Petrolkent Mahallesi Muhtarı Şükrü Aydın ve farklı mahallelerdeki muhtarlar, vatandaşların soğuktan korunması için taziye evlerini açtı.

VALİ DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPTI

Depremin ilk anından itibaren Vali Ekrem Canalp’ın riyasetinde ilgili tüm kurumların katılımıyla 112 Acil Çağrı Merkezinde durum değerlendirilmesi yapıldı ve süreç takip edildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER