Gündem

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞAATI TAM HIZ!

Batman Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 7 ayrı engel branşındaki vatandaşlara hizmet verecek olan 4 bin 200 m2 toplam alana sahip Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatı hız kesmiyor.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ İNŞAATI TAM HIZ!
24-03-2024 14:48

Tilmerc Mahallesi’nde 7 dönümlük bir alan üzerine yapımına başlanan EYM Binası; 11 bireysel oda, 5 grup odası, 6 atölyesi, 1 yarı olimpik yüzme havuzu, fizyoterapi, ergonomi, uzay terapi, duyu belirleme, su terapisi çok amaçlı salon ve oyun salonlarını bünyesinde barındıracak.

Bu merkez faaliyete geçtiği zaman; görme engelliler, işitme engelliler, konuşma engelliler, bedensel engelliler, zihinsel engelliler, özel öğrenme güçlüğü çekenler ve gelişim bozukluğu yaşayan bütün 7 ayrı engelli branşındaki vatandaşlara hizmet verecek.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ BU YIL HİZMETE GİRECEK

Geçtiğimiz günlerde Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Akülü Tekerlekli Sandalye Dağıtım Töreninde konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Engelsiz Yaşam Merkezi inşaatımız hızla devam ediyor. Uzman personellerimizin gözetimi altında engelli vatandaşlarımızın hayata tutunabileceği bir alan yaratıyoruz. Bu merkezimiz 1 yıl içerisinde hizmete geçecek, vatandaşlarımıza en büyük hizmetimiz olacaktır” dedi.

Batman Engelliler Dernekleri Yöneticileri “Engelsiz Yaşam Merkezi yeni yerinde 4 bin 200 m2 alan üzerinde hizmet vereceği için çok mutluyuz. Özellikle bu hizmetlere maddi imkanı olmayan vatandaşlarımız için yüzme havuzundan terapi odalarına kadar hizmet verecek olması bizler için büyük bir şans. Bu yıl içerisinde hizmete girecek olması ayrıca sevindirici bir haber” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER