Halkın Sesi

MÜSİAD’TAN DESTEK SÖZÜ

Batman Valisi Ekrem Canalp, MÜSİAD’a iade-i ziyarette bulunarak Batman'da yapılması planlanan Tekstilkent ve gıda işleme ihtisas OSB çalışmaları hakkında bilgiler aktardı.

MÜSİAD’TAN DESTEK SÖZÜ
08-09-2022 18:59

Batman Valiliği tarafından yapılacak olan Tekstilkent ve gıda ihtisat organize sanayi bölgesi için yapılacak tüm çalışmaları destekliyor, MÜSİAD Batman şubesi olarak şehrimizin büyümesi ve gelişmesi için elimizi taşın altına koymaya hazırız diyen Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman şube başkanı Aladdin İraz “Bu firmaların tamamını, mümkün değilse bir kısmını bir kümelenme alanı içinde bir araya getirecek Tekstilkent'in sektörümüzün tüm unsurlarını bir araya getirmesiyle oluşacak kümelenmeyle sektöre sinerji kazandırılacak. Birbirini tamamlayıcı üretim yapan tüm işletmelerin aynı site içinde toplanmasıyla verimlilik ve karlılık artacak.
Kovid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve iklim değişikliği gibi son yıllarda yaşanan gelişmelerin ardından, gıda arzının güvence altına alınması ve tarım sektörünün kalkınma hedeflerinde öngörülen seviyeye çıkarıldı.
Tarımda üretmek kadar, ürünlerin işlenmesi, katma değerinin artırılması, pazarlanması ve istihdama katkı sağlanması da önemlidir. Bireysel güçlerin bölgesel güç haline dönüştüğü bu zamanda 
Batmanımıza kazandırılması planlanan Gıda İşlemeleri İhtisas OSB ile Şehrimizin büyümesine, gelişmesine önemli ölçüde katkı sağlayacak yatırım, üretim ve istihdam artacak, en önemlisi batmanın topraklarında üretilen tarım ürünleri Batman’da işlenerek katma değeri yüksek ürünler ürettirecek Batman’dan Ülkemizin ve Dünyanın dört biryanında Batman markaları pazarlanacak” ifadelerini kullandı.
İraz, Tekstilkent, Gıda ve Gıda işlemeleri organize sanayi Bölgesi projelerini ve Batman’ımızın büyümesi gelişmesi ve vatandaşlarımızın yararına olan bütün çalışmaları desteklediklerini belirtti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER