Halkın Sesi

TESK GENEL BAŞKANI BATMANDA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberinde Federasyon ve Birlik Başkanlarından oluşan bir heyet ile Batman Esnaf Odaları Birliği Başkanlığını ziyaret eti.

TESK GENEL BAŞKANI BATMANDA
08-09-2022 18:57

Esnaf Odaları Birliğini ziyaret eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti Odalar Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan ve yönetim kurullu üyeleri karşıladı.
BESOB Başkanı Mehmet Salih Kaplan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken'in ziyaretinde Esnaf ve Sanatkarların sorunlarını dile getirdi. 
BESOB Başkanı Kaplan yaptığı konuşmada “Son süreçte artan gider maliyetleri ve ürün tedarik etmekte yaşanan sıkıntılardan dolayı Esnaf ve Sanatkarların zor durumda olduğunu, Vergi, Bağkur, kredi vb. Gibi borçlarında ödemede zorluk çektiklerini belirten Kaplan, Esnafa desteklerin sağlanması talebinde bulundu, talepleri alan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada Esnaf borçlarına yeni bir yapılandırmanın gerekli olduğunu dile getirerek şöyle devam etti, Esnafın sıkıntılarını yerinde görmek için Batman'a geldiğini Türkiye'nin diğer ileri ile buranın arasında herhangi bir fark olmadığını gördük. Türkiye'nin her yerinde esnaf sorunları ortak sorunlar esnafın pandemi sürecindeki geçirmiş olduğu sıkıntılardan dolayı borçlandığını ve sicillerinin olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Burada önemli olan mesele şimdiye kadar devletin vermiş olduğu katkılar dışında, şimdi ise bir nefes kredisiyle esnafın borçlarını ödemesinde destek olunmalıdır, sosyal güvenlikteki adaletin sağlanması, sicil affı, borçların yapılanması ve kredi desteği talebelerini aldığını ve bu konuda istişarede bulunduk” ifade etti.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra programını sonlandırdı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER