USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

EFSANE VALİ OLMAK!

04-09-2022

İnsanlarımız gerçekten çok duygusal ve kadir kıymet bilir. Kendisine gönlünü açanı kolay unutmaz.

Özellikle resmi üst bürokratların halkın üzerinde olumlu etkiler bırakması, kendilerini halka sevdirmeleri çok kolay değildir. Bunu her yönetici sağlayamaz.

Bazı şeylerde vardır ki, gerçekten de insanın kalbinden gelmeden yapılsa bile, kısa sürede işin esprisinin ortaya çabuk çıktığı bir geçektir. Halk işin samimi olup olmadığını, diğer bir ifade ile samimiyet derecesini çabuk ölçer. Bir TV, nasıl ki uydudan görüntü alabiliyor ise, insanın birbirine olan bakış ve davranışları da böylesi bir duygu ekranını insanın beynine ve yüreğine nakil etmektedir.

Onun için halkın duygularını okşamak onlara şifa olmak, çareler bulmak, onları mutlu edebilmek çok kolay değildir.

Kısa süre önce ilimize yeni atanan sayın vali beyde, üstün derecede bir gayret ile halkın arasına girip dertleri ile dertlenmek gibi bir samimiyeti gösteriyor olması, onlar ile kucaklaşması, halk üzerinde gerçekten de çok büyük izler bırakmaya başlamış olduğunu söyleyebilirim.

Davranış ve hareketlerin halka çok içten ve samimi geldiğini, halkın ona derdini anlatabileceği bir baba, ağabey, amca, dayı sıcaklığı ve samimiyetini his ettiğini kulaktan kulağa, gönülden gönülle yayıldığı, çok büyük dualar aldığını belirtmek isterim.

Kanaatimce bırakın Batman’a, bizim bölgeye bu derecede halkın arasına girip samimi davranan bir valinin henüz gelmediğini düşünüyorum. Bundan sonrası ise, kuracağı iyi ekipler ile birlikte halkın ondan olan beklentilerini gerçekleştirmek olacaktır.

Çünkü hizmetin halka inebilmesi için işin ehli olan ve profesyonel düşünen insanlardan kurulacak iyi çalışma arkadaşlar ile mümkün olabileceğini unutmamak gerekiyor. Elbette, akıl vermek istemem. Ancak, uzun yıllar aynı görevde olan insanlarda bazen enerji kaybı olabileceğini düşünüyorum. Bence bunu bilimsel olarak ta söylemek yanlış olmaz. Daima yeni taze kanlar ile değişimleri hızlı gerçekleştirmek mümkün olabilir. Uzun yıllar aynı görevi işgal edenlerde ise bir motivasyon kaybı olabilir. Yeni ekiplerde iş heyecanı daima yüksek olur.

Sayın yeni valimizinde halkın ondan beklenti ve sevgisini koruması adına içten samimi hareketlerini yapacağı hizmetler ile taçlandırması onu unutulmaz bir idareci yapmanın yanında insanlardan alacağı hayır dualar ile gönüllerdeki tahtını koruyup perçinleştirecektir.

Nasıl ki, rahmetli RECEP YAZICIOĞU diye biri gönüllerde taht kurmuş ise sayın valimizinde bu gidiş ile aynı sevgi ve saygıya mazhar olacağını görmek mümkündür.

Bizim bölgemiz ve insanımız daima dışardan gelenlere hep samimi ve farklı duygular ile kucak açıp bağrına basmıştır.

Yapılacak güzel projeler ile yıllarca kendisinden olumsu söz ettirmek çok zor değildir. Örneğin BATMAN üniversitesinin kurulduğu yer -alan ile ilgili hala çok olumsuz düşüncelerin olduğunu hep duyuyoruz. Şahsen bende üniversitenin kurulduğu yeri beğenmiş değilim. İlk sefer bu yıl görme şansım oldu.

Gerçekten de sadece adına üniversite denilen birkaç binadan başka hiçbir şeye benzememektedir. İşte o dönemde buraya karar kılan vali için halkın güzel duygular beslediğini söylemek doğru olmaz kanısındayım.

Sayın valimizin devletin kaynaklarını halkın önceliklerine yönelik kullanacağına dair zerre şüphem yoktur. İyi hizmeti gerçekleştirmek ile birlikte halka vermiş olduğu samimi duygular birleştiğinde adını unutulmaz arasına koyacağı olasıdır.

Valilik görevi ile birlikte belediye başkanlığının da elinde olması kendisine çok büyük bir yük getirmiştir. Devletin şefkat elinin daima ön planda tutulması ve halkın önceliklerine göre projeler ve çalışmalar yapıldığında, buna öncülük edildiğinde, yapılan hizmetin vatandaşın kalbine girmesi daha hızlı olacaktır.

Özellikle 3-4 yılda bir aynı cadde ve sokakların bozularak sürekli yenileme adı altında çalışmaların yapılıyor olması, halkı bezdirmiştir. Yapılacak projelerin halkın ve bölgenin şartlarına uygun olması çok önemlidir. Örneğin, adına sanat sokağı denilen sokakta, yıllarca kök salmış büyük ağaçların sökülerek yerlerine konulan ağaçların nerde ise tamamının bugün kurumuş olduğuna şahit oldum. Aynısı Diyarbakır Caddesi dediğimiz güzide caddemizdeki WORDMAR’dan Belediye doğru gelen taraftaki bazı ağaçların yeterince sulanmadıkları da görünmektedir. Bir şehrin tüm sorunları elbette ki bunlar değildir. Küçük örnek olması adına söylemek istedim.

Hayatta en önemli olan şey, insanlar üzerinde olumlu iz bırakabilmektir.

Bunu gerçekleştirmek herkese nasip olmaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?