USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

VALİ BEYİN HEYECANI!

11-02-2019

 

İnsanlar yeni bir işe veya göreve başladıklarında genelde büyük bir şevk ile nasıl başarılı olacakları üzerinde yoğunlaşır ve büyük heyecan duyarlar. Heycanı diri tutmak, o yönetici için çok önemlidir bence. Çünkü heycanın kaybolması ile birlikte, işe olan aşk ve muhabbet azalır.

Yöneticilerin azimlerini diri tutmak için, toplumada büyük bir pay düşmektedir. Toplum verileni iyi algılamalı verilen çabaya saygı duymalı ve sahiplenmelidir. Yani başarılar takdir edilmeli, var olan eksikliklerde büyük bir itina ile krıp dökmeden anlatılmalıdır. Başarının devamı için bunlar şarttır.

Yeni göreve başlamış olan sayın valimizin, ilk günden itibaren, çok büyük bir görev aşkı ve heyacanı ile nasıl güzel şeyler yapılabilirin uğraşında olduğu çok açık görülmektedir. Özellikle sık sık işverenlerin dertlerini dinlemesi onlar ile toplantılar tertip etmesi, onların oda ve dernekleri ile istişarelerde bulunması, birçok işverende umut ve heyecan yarattığını görüyoruz. Yani umut, umudu tetiklemekte ve cesaret modu yükseltip elini taşın altına koyma nokatasında teşvik edici olmaktadır. Bir toplumun refahının ana kaynağının zenginlik ve üretimden geçtiği gerçeği herkes iyi idrak etmelidir. Onun için yereldeki en küçük görevliden en üst makamdaki görevliye kadar ki tüm çalışanların, vali beyin hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında büyük katkı sunmalıdırlar. Bazı yetkililerin sırf şahsi çıkar ve hevesleri uğruna bu çabaya sekte vurmamaları çok önem arz etmektedir. Hedeflerden sapmamak için ,bazı çıkar gurplarının kümelendiği yerlere dikkat edilmeli ve onlara gereğinden fazla değer verilmemelidir.

Özellikle tesktil sektörünü daha ileriye götürmek için, arsa tahsis taleplerinin İŞKUR aracılı ile alınmaya başlanmış olması birçok kişide farklı bir heyecan yaratmıştır. Bu sektörün emek yoğun bir sektör olması nedeni ile işsizliği azaltmada büyük rol oynamaktadır. Tolumda okumamış, vasıfsız birçok kişinin bu sektör ile beraber kendini geliştirdikleri, meslek sahibi oldukları gerçeği unutulmamalıdır. Sektörün ileriye götürülmesi ve deneyimli eleman ihtiyacının sağlanması için kız meslek liseleri, teknik liselerde ve üniversitede buna uygun bölümler açılmalıdır.

Dışarıdan gelen yatırımcıya öz güven vermek ve onu yatırıma cesaretlendirmek için yerel bürokrasinin büyük bir katkısı olduğu bir gerçektir. Kurumların eş gödümlü hareket etmeleri daha kısa sürede sonuç almayı sağlamaktadır. Her kurum kendi yetki alanına giren konularda daha çok öz verili davranmalı ve sonuç odaklı hareket etmelidirler. Çünkü gereksiz bürokrasiden dolayı bazı firmaların yatırımdan vaz geçtiğine şahit olmaktayız.

Özellikle yereldeki kurumların koordinasyonlarının sağlanarak hızlı ve sonuç alıcı çalışmaların yapılması, gereksiz bürokratik işlemlerin asgariye indirilmesi, hedeflerin gerçekleştirilmesinde büyük katkı sunacaktır. Kurumların, karşılaştıkları eksikler ile ilgili olarak ceza odaklı olmak yerine, işverenlerin eksiklerini görmelerini sağlayarak, bu eksiklerinin giderilmesinin zamana yayılarak çözüm getirmelerine imkân sağlamak gerekmektedir. Kurumsal yapıları olmayan veya çok zayıf olan birçok işletmenin verilecek herhangi bir cezayı kaldırmaları mümkün değildir. İşimiz gereği birçok komşu ildeki kurum ile irtibat içinde olup iş yapmaktayız. Batman daki kamu kurumlarının komşu illerdeki kamu kurumlarına kıyasla daha sade ve hızlı bir şekilde iş gördüklerini tüm samimiyetim ile söyleyebilirim. Ancak, bundan hiç bir eksikliklerinin olamadığının anlamı çıkarılmamalıdır.

İnsanların şevklerinin kırılması veya moral verici desteklerde bulunulması hususu çok önem arz etmektedir. Söyleneni yapmamak, verilene şükür etmemek, emeği küçümsemek veya önemli görmemek, bir yöneticinin moral ve motivasyonu kıran başlıca en önemli etkenlerin başında geldiğini düşünüyorum.

Batman’ımızı kalkındırmak için elinden geleni yapmaya çalışan, genç ve dinamik valimizin değerini iyi bilmeli, çalışmalarında kendilerine destek olmalıyız. Bu, her BATMAN lının ana başlıca görevi olmalıdır. Kişisel çıkarlarımız yerine toplum ve şehrimizin geleceği için herkes elinden geleni yapmalıdır.
HEP BERABER HEYCANI DİRİ TUTMAK ÜMİDİ İLE…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?