USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

ASRİAD'DAN EPDK'YA GES TEPKİSİ

Asrın İş İnsanları Derneği Asriad Batman Şubesi, GES yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili bir açıklama yaptı.

ASRİAD'DAN EPDK'YA GES TEPKİSİ
21-08-2022 16:10
Google News

Resmî Gazete kararının yok sayılmasının hukuka aykırı olduğu belirtilen açıklamada "bu keyfilik yabancı yatırımcının ekonomi yönetimine güvenini sarsacak ve yerli sanayiciyi demoralize edecektir" denildi.
Asrın İş İnsanları Derneğinden yapılan açıklamada “Yönetmenliğin 16. maddesinde yapılan değişiklikle birçok yatırımcı mağdur edilmiştir. Daha önce üretilen fazla enerji EPDK tarafından satın alınmaktaydı. Bu hem sanayiciye katkı sağlamakta hem de devletin daha fazla enerji yatırımı yapma yükünü hafifletmekteydi. 
Herhangi bir mantıklı sebebe ve hukuki geçerliliğe dayanmayan bu iptal kararı yüzlerce yatırımcıyı mağdur etmiştir. Ayrıca enerji yatırımı için bağlantı yapmış birçok yatırımcı yüzüstü bırakılmıştır" denildi. Bu kararın yakın vadede orta ölçekli firmaların iflas etmesine neden olacağı belirtilen açıklamada "Türkiye bir hukuk devletidir ve bu hukuksuz uygulamanın mahkemeden döneceğine inanıyoruz" denildi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?