USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

DURMAZ “İNŞAAT İŞÇİLERİ GEÇİMLERİNİ YAPMAKTA ZORLANIYOR”

Batman’da zor şartlar altında çalışan inşaat işçilerini ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, ağırlaşan hayat şartlarından dolayı işçilerin geçimlerini yapmakta zorlandığına dikkat çekti.

DURMAZ “İNŞAAT İŞÇİLERİ GEÇİMLERİNİ YAPMAKTA ZORLANIYOR”
25-08-2022 18:13
Google News

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberindeki heyet, farklı sektör çalışanlarına yönelik ziyaretlerini sürdürüyor. 
Son ziyaretlerini inşaat işçilerine yapan Durmaz ve heyeti, işçilerin yanında oturarak sorun ve taleplerini dinledi. 
Piyasadaki istikrarsızlığın inşaat sektörünü çok fazla etkilediğini dile getiren inşaat işçileri, bundan dolayı kimi zaman iş bulduklarını kimi zaman ise iş bulamadıklarını söyledi. 
Çalışmadıkları dönemlerde geçimlerini yapamadıklarını belirten inşaat işçileri, piyasanın düzelmesinin beklentileri arasında olduğunu dile getirdi. 
Ziyaretlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, işçi ve emekçilerin hayat pahalılığı karşısında büyük zorluklarla mücadele ettiğini vurguladı.
“SEKTÖRDEKİ DENGESİZLİKTEN DOLAYI KİMİ ZAMAN İŞ BULAMIYORLAR”
Durmaz, “Toplumun alt gelirli kesimi olan inşaat işçilerini zor şartlar altında çalıştıkları inşaatlarda ziyaret edip kendileriyle hasbihal ettik, sorun ve sıkıntılarını dinledik. Sıvacı, demirci, kalıpçı, boyacı ustalarla bir araya gelip çalışma ortamını ve şartlarını sorduk. Bizlere dertlerini ve beklentilerini anlattılar. Ustalar ve yanlarında çalışan işçiler, inşaat sektöründe artan fiyatlardan dolayı ve sektördeki dengesizlikten dolayı kimi zaman iş bulabiliyorlar kimi zaman ise iş bulamıyorlar.” dedi. 
“ÇALIŞTIKLARI DÖNEMLERDE BİLE AİLELERİNİ GEÇİNDİREMİYORLAR”
İşçilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Durmaz, “İnşaat işçileri çalışsalar da çalışmasalar da ailelerinin rızkını temin etmek zorundadırlar. Neticede hepsinin bakmakla yükümlü olduğu bir aileleri var. Bu anlamda çalışmadıkları dönemlerde geçimlerini yapmakta çok zorlanıyorlar. Zaten bugünkü zor şartlarda çalıştıkları dönemlerde bile kazançlarıyla ailelerini geçindiremiyorlar. Hayat pahalılığı, her gün artan temel gıda fiyatları hepimizin malumudur.” ifadelerini kullandı. 
“İNŞAAT İŞÇİLERİ VE BENZERİ KESİMLER UNUTULMAMALIDIR”
İnşaat işçileri gibi geçimlerini yapmakta zorlanan kesimler için yetkililerin bir çare üretmesi gerektiğini dile getiren Durmaz “Tüm zorluklara rağmen inşaat işçileri ve emekçileri onurlarıyla geçimlerini sağlamaya, evlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Tabi çok zor oluyor. Yetkililer, geçim sıkıntısı yaşayan, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan, düzenli bir işe sahip olmayan kesimler için bir çare düşünmelidir. Ekonomik dar boğazın olduğu, hayat şartlarının çok zorlaştığı bu dönemde inşaat işçileri ve benzeri kesimler unutulmamalıdırlar.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?