USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

DÜŞÜNCE VE İNANÇ PLATFORMUNDAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu’nun Ağustos Ayı Toplantısı gerçekleştirildi.

DÜŞÜNCE VE İNANÇ PLATFORMUNDAN GÜNDEM DEĞERLENDİRMESİ
06-09-2022 18:34
Google News

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlükleri Platformu olarak geçtiğimiz ay ülkemizde vuku bulan bazı hadiselerle ilgili açıklama yapıldı. 
Maddeler halinde sıralanan basın açıklamasında “1- Öncelikle Hatay’da katledilen Faris Muhammed Al-Ali, kutuplaştırılan, ötekileştirilen ve bile/isteye yükseltilen ırkçı-faşist yaklaşımların /söylemlerin bir tezahürü olarak katledilmiştir. İktidarı ile muhalefeti ile Sivil Toplum Kuruluşları ile insanları karşı karşıya getirecek, birbirilerini tanımadıkları halde birbirlerinden nefret ettirecek etnosantrik/raisist/faşist söylem ve eylemlerden kaçınılmalıdır. Özellikle sosyal medyada ırkçılığı teşvik eden azgınca bir atmosfer var ve maalesef vicdanı olan herkes susuyor, görmezden geliyor, bunun sonucu masum insanlar kolay hedef oluyorlar. Bu ırkçı dalgaya karşı koymayan herkes, hepimiz bir biçimde bu suça ortak oluyoruz. 
2- Hafızalarımızda kara bir sayfa olarak hatırlayacağımız 2015 yılı hendek olaylarında Diyarbakır/Sur’da ölen bir gencin naaşının 7 yıl sonra ailesine bir kutu ve bir torbada teslim edilmesi vicdanları derinden yaralamıştır. Ölüler üzerinden politik-siyasi duruş sergilemek; hastalıklı faşizan bir düşüncenin ete kemiğe bürünmüş halidir. Bu hadise birçok açıdan problemlidir. Birincisi; ölen kişi hangi suçlara bulaşmış olursa olsun bir anne-baba nezdinde o bir evlattır. Kardeşlerinin nezdinde o bir ağabeydir, kardeştir. İkincisi; dinimiz, geleneklerimiz, örfümüz ve yürürlükteki mevzuatlar cenazeye saygıyı esas kılar. Üçüncüsü; hangi gerekçeyle olursa olsun insan cenazesine yapılan saygısızlık insan fıtratının kerih gördüğü ve rahatsız olduğu çirkin bir olaydır. Bu duruma sebep olanlar için gerekli inceleme başlatılmalı ve gereken yapılmalıdır. 
3- Belli aralıklarla tekrarlanan ve son zamanlarda yine artış gösteren İslami değerlere ve şahsiyetlere saygısızca dil uzatma cüretkarlığı kamuoyunu fazlasıyla rahatsız etmektedir.  İlkin Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Hz. Muhammed (s.a.v) ile ilgili söyledikleri ve yaptığı kıyas; Ülke yönetiminde kendine rol biçen bir şahsın ülkedeki hassasiyetlerden, ahlaktan, kültürden, dinden ne kadar bihaber olduğunun ispatıdır. Daha önce benzer konularda harekete geçen yetkili siyasi ve yargı makamlarını adaletin tesisi için sorumlu davranmaya ve göreve davet ediyoruz. Dünyanın bir ucunda da olsa şiddetle lanetleyeceğimiz telin edeceğimiz bu hadise maalesef ülkemizde yaşandı. Buna seyirci kalınmamalı ve yetkililerin harekete geçmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Sonrasında CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun “Köylere Kur’an Kursu açılması ile 4-6 yaş arası çocuklara Kur’an eğitimi verilmesini orta çağ zihniyeti” olarak nitelemesi CHP’nin maskesini aralayarak gerçek yüzünü göstermesi açısından anlamlı buluyoruz. Daha öncede bu meyanda açıklamalarda bulunarak Din Eğitimini “Bilimsellikten uzak” “Çağdışı” “Ortaçağ karanlığı” vb tabirlerle karalayan zihniyet aslında iç dünyalarında var olan kini izhar etmektedirler. Son olarak Türkücü Musa Eroğlu’nun Hz. Ali ile ilgili çirkin ifadeler kullanması, Müslümanların değerli şahsiyetlerine hadsizce dil uzatmasının yanında, Alevi deyişleriyle ekmeğini yediği kesime de ihanet etmenin gafleti içerisindedir.”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?