USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

EKMEN “65 YAŞ VE ÜZERİ OLANLARA ÖNCELİK TANINMALI”

Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, ülkemizin nüfusunun giderek yaşlanması karşısında her hizmet alanında yaşlı nüfusumuza öncelik tanınması gerektiğini söyledi.

EKMEN “65 YAŞ VE ÜZERİ OLANLARA ÖNCELİK TANINMALI”
16-08-2022 18:55
Google News

Ülkemizin nüfusunun giderek yaşlanması karşısında her hizmet alanında yaşlı nüfusumuza öncelik tanınması gerektiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen “Toplam nüfusumuzun yüzde 9,7’isi 65 yaş üzerindedir. 84,34 milyon nüfusumuzun 8 milyon 245 bin 124 kişinin 65 yaş ve üzerinde bulunmaktadır. Ülkemiz için de yaşlılarımıza sunulan hizmet ağının genişletilmesini ve öncelik tanınmasını talep ediyoruz. Hastanelerde yaşlıların sıra beklememesi, ulaşımda ücretsiz yararlanılması gibi hizmet alanlarının genişletilmesini istiyoruz” dedi.

Yaşlı bir insanın gençlerin arkasında sıra beklememesi gerektiğini söyleyen Ekmen “Örneğin bir emekli bankaya gittiğinde sıra alırken yaşına bakılmalı ve ilk sıra verilmelidir. 65 yaşlılarımız, her türlü hizmet almasında, sıra beklememelidir. Hizmet sunumlarında teknolojiden de yararlanarak, 65 yaşında olanlar sıra beklememesi için mevzuatta  da değişikliklerin yapılmasını gerektiğini söyledi.

Yaşlılarımıza saygı ve sevginin esirgenmemesi gerektiğini söyleyen Ekmen “Yaşlısı mutlu ve huzurlu bir ülkede yaşamak istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?