USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

İL BAŞKANI ŞAHİN “SPORTİF AKTİVİTELERE EVET, İFSADA HAYIR DİYORUZ”

Batman’da sportif faaliyetler adı altında gençliğin ahlakını bozan, ifsada götüren etkinliklerin arttığını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, sportif faaliyetlerin ifsada yol açmaması gerektiğini söyledi.

İL BAŞKANI ŞAHİN “SPORTİF AKTİVİTELERE EVET, İFSADA HAYIR DİYORUZ”
07-09-2022 18:05
Google News

Son zamanlarda başta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere bazı kurumlar tarafından sportif faaliyetler adı altında halkın manevi duygularıyla ve ahlak anlayışıyla uyuşmayan etkinliklerin yaygınlaştırıldığını vurgulayan HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, duruma tepki gösterdi.
Kameraların karşısında müstehcen denilecek kıyafetlerin giyildiğini, ahlak dışı karma sportif faaliyetlerin yapıldığını üzülerek gözlemlediklerini belirten İl Başkanı Şahin, kurumların başındaki kişilerin bu halkın Müslüman olduğunu adeta unutur hale geldiklerini ifade etti.
HÜDA PAR olarak sportif faaliyetlere karşı olmadıklarını, hatta yararlı bulup desteklediklerini dile getiren Şahin, ancak bu tür faaliyetlerin ahlaki yozlaşmaya ve ifsada yol açmadan yapılması gerektiğini kaydetti.
Kurumların başındaki yetkilileri uyaran Şahin, ifsat edici etkinliklere son verilmesini isteyerek kurumların kendi bünyelerinde hayata geçirilen etkinlikleri denetlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
“KURUMUN BAŞINDAKİLER BU HALKIN MÜSLÜMAN OLDUĞUNU NEREDEYSE UNUTMUŞ DURUMDA”
Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesindeki sportif faaliyetlerin gençliği ifsat edecek bir boyuta geldiğini belirten Şahin, “Son zamanlarda Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılan sportif aktiviteler maalesef gençliğimizi ifsat edecek bir hal almaya başladı. Bu kurumun başındaki insanlar bu halkın Müslüman olduğunu, inanç, değer hassasiyetlerinin olduğunu neredeyse unutmuş bir duruma geldiler. Yaptıkları sportif aktivitelerde kız-erkek karışık, kızların yarı çıplak hali kameralar karşısında halka teşhir ediliyor.” dedi.
“İLLA İNANCIMIZA, AHLAKIMIZA TERS DÜŞECEK BİR ETKİNLİK YAPMAK ZORUNDA MIYIZ?”
Gençlere dönük sportif faaliyetlerin halkın inanç ve gelenekleriyle uyumlu olması gerektiğine vurgu yapan Şahin, şöyle devam etti:
“Bu halkın inancı, değerleri, örfü var. Gençliğe dönük aktivitelerin olması lazım, bu bir gerekliliktir. Ancak bunu yaparken illa inancımıza, ahlakımıza, örfümüze ters düşecek bir şekilde yapmak zorunda mıyız? Kurumların başına gelen insanların şunu unutmaması gerekir; Rabbimize ve toplumumuza karşı sorumluluğumuz var. Gençliği spora yöneltelim ama kızları kendi aralarında, uygun kıyafetlerle, uygun hallerle; Erkeklerin de yine adap ve edep içerisinde sportif aktiviteler yapmalarını biz de HÜDA PAR olarak destekliyoruz. Fakat hangi faaliyet olursa olsun eğer inancımıza ters düşecekse, gençliğimizi ifsada götürecekse, gençliğimizin ahlakını bozacaksa bundan kaçınmamız lazım.”
“KURUMLAR DENETLENMELİ”
Konuşmasının devamında yetkililere seslenen Şahin, “HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak biz bunun çok kötü bir süreç aldığını, gençliği ifsat edecek bir boyut kazandığını buradan ikaz ediyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; Bu kurumların gerek ahlakı gerekse de diğer hususlar anlamında denetlenmesi lazım. Gençliğimize zarar verecek bu hususların ortadan kaldırılması için üst mercilerin bu kurumları denetlemeleri lazım.” ifadelerini kullandı.
“GENÇLİĞİMİZİ İFSADA GÖTÜRECEK AKTİVİTELERE SON VERİN”
“HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı olarak hassasiyetlerimize, inancımıza, örfümüze sahip çıkacak ve bu işlerin takipçisi olacağız” diyen Şahin, “Batman’ın mülki amirlerine de sesleniyoruz; Lütfen gençliğimizi ifsada götürecek bu aktivitelere bir son verelim. Bundan ülke olarak ne kazanıyoruz, ne elde ediyoruz? Halk olarak ne kazanım elde ediyoruz? Bunu anlayamıyoruz. Gençliğimizin hem ıslahına hem de spor ihtiyaçlarını giderme anlamında edep ve adap içerisinde aktivitelerimizi yapalım. Ama gençliğimizin, ailelerimizin ahlakını bozacaksa, bize manevi anlamda zarar verecekse bunu da terk etmemiz lazım.” diye konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA