USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

İTFAİYE DALGIÇ EKİBİ, GECE VE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Batman Belediyesi 3 yıldızlı profesyonel dalgıç ekibi, zaman zaman çevre il ve ilçelerde kayıp, suda boğulma, arama ve kurtarma vakalarına giderek destek sunuyor.

İTFAİYE DALGIÇ EKİBİ, GECE VE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
06-09-2022 18:42
Google News

Her geçen gün ekip ve ekipmanlarını çağın gerektirdiği şekilde yenileyen Belediye dalgıç ekibi, bölgenin en çok destek istenen ekibi arasında yer alıyor.
Aldıkları temel teorik ve pratik eğitim sayesinde suda boğulma ve mahsur kalma gibi faaliyetleri başarılı bir şekilde yerine getiren Ferit Tuncer ve Mehmet Aktan “Yaptığımız görevin sorumluluğun farkındayız. Her zaman büyük bir ümit ile ‘inşallah boğulma ile karşılaşmayız’ diye dua ediyoruz. Suyun altı farklı bir dünya. Bazen durgun, bazen ters akıntılı. Kapkaranlık bir ortamdayız. Adeta samanlıkta iğne aramaya benziyor. Su altında bir şey göremediğimiz için kapkaranlık ortamda el yordamıyla kaybolan canlı arıyorsunuz. Bir de kişiyi mahsur kaldığı yerden canlı olarak getirip karaya çıkarmak var ya işte o bizi oldukça mutlu ediyor. Adeta ailenin bir ferdi gibi sevinçlerine ortak oluyorsunuz. Üzerinizde kilogramlarca yükü unutuyorsunuz. Fakat vefat eden kişiyle karşılaştığınızda, hele bir de çocuksa duygusal olarak sizler de üzülüyor, kahroluyorsunuz. O zaman üzerindeki yük artıkça artıyor” dediler.
Bugüne kadar suda boğulma vakaları kapsamında 11 cenazeyi zorlu koşullar altında sudan çıkardıklarını belirten dalgıçlar, baraj kapaklarının aniden açılıp suların yükselmesi sonucu suda mahsur kalan 12 vatandaşı da boğulmaktan kurtardı. 15 hayvanı da telef olmaktan son anda kurtaran ekipler, sadece 2022 yılı içerisinde Batman il ve ilçelerinin yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Bingöl ve Şırnak illerine arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?