USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

İZMİRLİ ÖĞRENCİLER BATMAN'DA AĞIRLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ‘Biz Bir Takımız’ projesi kapsamında İzmir'den aileleriyle gelen öğrenciler, Batman'ın tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

İZMİRLİ ÖĞRENCİLER BATMAN'DA AĞIRLANDI
25-08-2022 18:11
Google News

Aileleriyle kente gelen 44 öğrenci ve 44 veli, 3 gün boyunca tarihi ve turistik mekânları ziyaret etti, yöresel yemeklerden tattı. 
24 ilde gerçekleştirilen ve 14 hafta süren proje ile her ilden 44 öğrenci aldıkları basketbol, oryantiring, sosyal uyum ve farkındalık eğitimlerini tamamladı. Proje kapsamında Batman ve İzmir eşleştirilerek kardeş şehirler oldu. Batmanlı öğrencilerin İzmir'i ziyaretinin ardından İzmirli öğrenciler de aileleriyle Batman'a geldi.
BATMAN 98 KİŞİYİ AĞIRLADI
44'ü öğrenci, 44'ü veli ve 10'u proje görevlisi 98 kişi, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin eşliğinde Malabadi Köprüsü'nü, Hasankeyf'teki tarihi mekânları ve Hasankeyf Müzesi'ni gezdi, tekne turu ile mağaraları görme fırsatı buldu. Batman Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakanlığınca uygulanan proje ile şehir gezilerinin sürdüğünü söyledi.
Temmuz ayında Batman'dan kardeş il İzmir'e gittiklerini anlatan Çiftçi, şimdi de Batman'da İzmirli öğrenciler ile ailelerini ağırladıklarını söyledi. 
İZMİR’LİLER BATMAN’DAN AYRILMAK İSTEMEDİ
İzmir’li öğrenci ve velilerinin Batman’da gördükleri ilgi, alaka ve misafirperverliklerinden dolayı ayrılmak istemediklerini belirten Batman Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Çiftçi 3 gün süren gezide tarihi Malabadi Köprüsü'nü, Hasankeyf'te bulunan tarihi mekânlar ve Hasankeyf Müzesi'ni gezdirdik. Ayrıca tekne turu ile mağaraları gezdirip, yöresel yemeklerimizi tattırdık. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık. Projede emeği bulunan Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum dedi. 
BATMAN’A HAYRAN KALDIM
İzmir kafilesi öğrencilerden Ecrin Mine Ceylan, Batman'da bu kadar tarihi mekânın olduğunu bilmediğini dile getirerek Batman’a hayran kaldım. İyi ki de Batman'a gelmişim. Batmanlı arkadaşları da tanıdım. Böyle bir proje uyguladıkları için Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum diye konuştu.
BATMAN DÜNYA KENTİ
Proje çerçevesinde İzmir'den Batman'a gelen öğrenci Uğur Yücesoy’da; İzmir'den katılıyorum babam ile birlikte. Batman'da tarihi yerleri gezdik. Batman çok iyi bir yer. Çok sevdim tarihi ve doğal güzellikleriyle çok hoşumuza gitti. Bizi burada çok iyi ağırladılar. Ağırlayan herkese teşekkür ederim ifadelerinde bulundu. Batman’ı böyle beklemediklerini belirten Poyraz Yücesoy ise Batman'ı çok sevdiğini ifade etti. Velilerden Yücel Yücesoy Batman bize bir kez daha doğu ve batının kardeşliğini yaptığı ev sahipliği ile gösterdi. Kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir dediğimiz iki olmadı. Her şeyin en iyisini yaptılar. Kentin tarihi ve yöresel zenginliklerini tanıma fırsatı bulduk. Batman halkının misafirperverliği, Türkiye’ye örnek olacak nitelikteydi. Bütün Batman halkına teşekkür ediyorum dedi. 
PROJENİN DEVAMINI İSTİYORUZ
Aynur Ceylan’da kente ilk kez geldiğini ve duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin devam etmesini istediklerini belirtti. 
Ceylan Kızım ile birlikte olmaktan çok mutlu olduk. İyi ki bu projeye katılmışız. Batman'ın yemeklerini mükemmel bulduk ve çok beğendik. Harika bir şehir, gelip buraları görmemiz bizi çok mutlu etti. Bu projelerin devamını tekrar istiyoruz. Gençlik Spor Bakanımız Mehmet Muarem Kasapoğlu'na çok teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?