USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

“KENTTE YİNE ETKİLİ OLAN PİS KOKULAR ENDİŞE YARATIYOR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa ‘kentte etkili olan pis kokular endişe yaratıyor’ diyerek çevresel sorun oluşturan kokuya karşı çözüm bulunasını istedi.

“KENTTE YİNE ETKİLİ OLAN PİS KOKULAR ENDİŞE YARATIYOR”
21-08-2022 16:12
Google News

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa “Yaklaşık on beş yıldır Batman kamuoyunun ve Batman Çevre Gönüllüleri Derneğimizin gündeminden düşmeyen, Batman TÜPRAŞ Rafinerisi’nden yayıldığına inandığımız ‘pis kokular’, son günlerde halkımızı oldukça endişeye sevk etmektedir. Özellikle geceleri, Cumhuriyet, Şirinevler, Meydan, Bahçelievler başta olmak üzere kentin muhtelif semtlerinde yoğun şekilde hissedilen pis kokuların kaynağı ve nedenleri hakkında kamuoyuna resmi olarak bilgi verilmesi istenmektedir. 2007 yılından beri halkımızın endişeleri ve şikayetleri nedeniyle derneğimizin sürekli olarak kitlesel basın açıklamaları ile dikkat çektiği ve 2010 yılında yargıya taşıdığı pis kokular meselesi maalesef hala devam etmektedir. Tepkilerimiz üzerine harekete geçen Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de girişimleriyle 2019 yılı Ekim ayında aralarında akademisyen ve alanlarında uzmanların da bulunduğu TÜBİTAK’tan dört kişilik heyet kentimize gelerek, muhtelif semtlerimizde ölçümler yapmıştı. 
Kentimizin doğalgaza kavuşması, rafinerideki hareketlerin online izlenmesi gibi olumlu çalışmalara rağmen yine etkili olmaya başlayan pis kokuların halkımızı sağlık cihetiyle endişeye sevk ettiğini gözlemlemekteyiz. Batman’da mevcut ve ileride doğabilecek, yaşanması muhtemel çevre sorunlarının önünün alınması ve çözümünün sağlanması için kurulmuş, hiçbir politik-siyasal amacı bulunmayan, hiçbir yere bağımlı olmayan bağımsız bir sivil toplum örgütü olarak; pis kokular konusuna seyirci kalmayacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu vesile ile kentin acil çözüm bekleyen pek çok sorunu hakkında hazırladığımız çevre brifing dosyamızı, randevu talep ettiğimiz yeni Valimiz Sayın Ekrem Canalp’e takdim etmeye hazırlandığımızı da kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Halkın sağlığından sorumlu olan Batman Valiliği, Batman İl Hıfzıssıhha Kurulu, Batman İl Mahalli Çevre Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerini göreve çağırıyor, pis kokuların kaynağının ortaya çıkarılarak kamuoyunun bilgilendirilmesini ve endişelerinin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?