USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

LİSANSÜSTÜNE REKOR BAŞVURU

Lisans ve ön lisans eğitim programlarında 100’de 100’e yakın bir doluluk oranına ulaşılan Batman Üniversitesi, lisansüstü eğitim programlarına da yoğun ilgi gösterildi.

LİSANSÜSTÜNE REKOR BAŞVURU
05-09-2022 18:05
Google News

1 Eylül 2022 tarihinde açıklanan sonuçlara göre 2 bin 284 öğrencinin alınacağı kontenjana 3 bin 521 aday başvuruda bulundu. Bin 396 başvurunun olduğu tezli yüksek lisans programlarına 584, 2 bin 72 başvurunun olduğu tezsiz yüksek lisans programlarına bin 555, 70 kontenjan ayrılan doktora programlarına 27, 75 kontenjan ayrılan yabancı uyruklu öğrenci lisansüstü programlarına ise 26 öğrenci yerleşti.
Lisansüstü öğrenci kontenjanlarını her geçen gün artıran ve birçok farklı alanda lisansüstü eğitim ihtiyacını karşılayan Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün öğrenci alınan programlarına farklı ülkelerden, bölgelerden ve illerden öğrenciler başvuruda bulundu.
REKTÖR DEMİR: “BATMAN ÜNİVERSİTESİNİ EN İYİ YERLERE GETİRMEK İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ”
Sonuçların yayınlanmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, lisans ve ön lisans eğitiminde standartları yakalayan ve ülkeye nitelikli mezunlar yetiştiren Batman Üniversitesinin aynı ivmeyi lisansüstü eğitiminde de yakalamaya başladığını belirtti. 
Bir ülkenin birçok konuda söz sahibi olabilmesi için akademik yönünün güçlü olması gerektiğinin altını çizen Rektör Demir, üniversitemizin nitelikli akademik kadrosundan eğitim alarak lisansüstü programlarımızı tamamlayan öğrencilerin, alanlarında uzmanlaşarak ülkemizin farklı konularda söz sahibi olması için önemli çalışmalar yürüteceklerine inandığını ifade etti.
Kontenjanları nicelik olarak artırırken nitelik olarak da artırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Rektör Demir, Batman Üniversitesini en iyi yerlere getirmek için gerekli çalışmalara aralıksız devam edeceklerini söyledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?