USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği toplantısı Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında İl Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
06-09-2022 18:39
Google News

Toplantıya; Vali Yarımcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutan Vekili, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkan Yardımcısı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’ın, eğitim-öğretim yılı öncesi yapılan hazırlıklara ilişkin yaptığı konuşmanın ardından okul yöneticilerine hitap eden Vali Canalp, ilimizdeki tüm eğitim kurumlarının eğitim-öğretim yılına hazır olduğunu belirterek “Şu anda belli istisnalar hariç, öğretim yuvalarımızı eğitim-öğretime hazırlamış durumdayız. Dünyada,  bütün öğrencilerini zengin fakir ayrımı yapmadan eğitim materyallerini kendileri veren çok az ülke vardır. Türkiye bunlardan bir tanesidir. Sadece ana ders kitapları değil, yardımcı ders kaynaklarını da öğrencilerimize eğitim-öğretim yılı başladığı zaman masaların üzerinde bırakan ender ülkelerden biridir.  Eğitimdeki en önemli faktörlerden biri öğretmendir.  Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi ilimizde de öğretmen açığımız olabilir. Öğretmen açığımız olsa bile bu açığımızı sözleşmeli öğretmenlerden karşılayacağız” diye konuştu. 
Okul Başarı Endeksi Yönergesi, eğitim kurumlarının iç değerlendirmesinin yapılması, okulların geliştirmeye açık alanlarını il/ilçe düzeyinde görebilmek ve okullar arasındaki farkları en aza indirip tüm okullarımızın belli bir standartta ulaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Eğitim Kurumları Başarıyı Artırma Projesi’ne (EBAP) değinen Vali Canalp “Şu anda önümüzde bir protokol var protokolün bir tarafı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir tarafı İçişleri Bakanlığı bir tarafı da Türkiye Belediyeler Birliği’dir. Bu protokolle çocukların eğitim süreçlerinin güvenliğine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınmasına ilişkin protokol. Eğitimde başarı İdeallerini gerçekleştirebilmemiz için mutlaka ama mutlaka elimizin altında muhakkak bir sistematiğin bulunması gerekir.  Sistematik bir yönetim modellenmesinin de bulunması gerekir. Bunun içinde uygulamaya koyacağımız genel şemsiye proje eğitimde başarıyı artırmak projesi kısa adıyla EBAP projesidir" dedi.
Toplantı, okul yöneticilerinin sorun ve taleplerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?