USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

ÖZDEMİR’DEN BİLSEM AÇIKLAMASI

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Özel Yetenekli Öğrencilerin öğrenim gördüğü Bilim ve Sanat Merkezlerine yoğun ilginin olduğunu açıkladı.

ÖZDEMİR’DEN BİLSEM AÇIKLAMASI
08-09-2022 18:55
Google News

Batmanda ilk BİLSEM yaptığımız girişimler neticesinde 2015 yılında açılmıştır AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir “Öğrenciler yeteneklerine göre Resim, Müzik ve Genel Yetenek alanlarında eğitim almakta ve yaptıkları projelerle ulusal ve uluslararası yarışmalarda Batman’ı temsil etmektedirler. Batman’daki BİLSEM’lerde eğitim gören öğrencilerimiz şimdiye kadar 247 proje ile yarışmalara katılmış 8 birincilik, 17 ikincilik ve 9 üçüncülük derecesi elde etmiştir.
Ayrıca her yıl TEKNOFEST’e az 1 projeyle katılan Öğrencilerimiz 2021 yılında Türkiye 1.liği elde etmiştir. Yine önceki yıl İngiltere’de düzenlenen yarışmalarda bir öğrencimiz Piyano branşında Türkiye 1.liği elde etmiştir” dedi.
BİLSEM’lerin bulundukları illere katma değer sağladığını ve nitelikli beyin gücü yetiştirdiğine dikkat çeken Özdemir “Öğrencilerimizin sağlıklı ve konforlu eğitim almaları için girişimlerde bulunduk ve Batman’ımıza 2. Bilim ve Sanat Merkezini kazandırdık. 2. BİLSEM olan Cezeri Bilim ve Sanat Merkezi’nin Vakıflar Bankası mülkü iken yaptığımız görüşmeler neticesinde il milli eğitim müdürlüğüne tahsis edilen Vakıfbank Anadolu Lisesinin 3. Katında açıldığını ve bu merkezlerde ilimizin nitelikli insan gücünün yetiştiğini belirterek, BİLSEM’lere olan ilginin kendilerini mutlu ediyor” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA