USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

SOCAR’DAN VALİ CANALP’A ZİYARET

Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında imzalanan Petrol Rezerv Antlaşması gereğince Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Türkiye’de petrol sondajı yapmak üzere ilimize gelen Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Sondaj yetkilisi Zekiullah Kerimli ve Hamza Oğuzhan, Batman Valisi Ekrem Canalp’ı makamında ziyaret etti.

SOCAR’DAN VALİ CANALP’A ZİYARET
07-09-2022 18:09
Google News

Makamında SOCAR yetkilileri ile bir süre sohbet eden Vali Canalp, şirket yetkililerinden İlimizde yürütecekleri petrol arama faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.
Azerbaycan ile Türkiye arasında Mart ayında İstanbul’da düzenlenen Petrol Rezerv Zirvesinde imzalanan antlaşma kapsamda en önemli sondajları Batman’da yapmayı planladıklarını ifade eden Kerimli “Bölgede yapacağımız sondajlarda petrole ulaşmamız bizleri çok mutlu edecektir. Ayrıca Batman Valiliği tarafından Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin bir ifadesi olarak yapılan Karabağ Parkı ile pekiştirilen kardeşlik köprüsü, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın Batman’da yürüteceği petrol arama faaliyetlerimiz ile kardeşliğimiz daha da derinleşecek” dedi.
SOCAR yetkililerine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Ekrem Canalp, yurt ekonomimize sağlayacakları katkıdan dolayı teşekkür ederek, SOCAR’ın yapacağı sondaj çalışmalarında başarılar diledi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA