USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

UZMAN ELLER PROJESİ HİBE ÖDEMELERİ YAPILDI

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ yürürlüğe girdi.

UZMAN ELLER PROJESİ HİBE ÖDEMELERİ YAPILDI
06-09-2022 18:36
Google News

14 Ocak - 15 Mart 2022 tarihleri arasında başvurularını yapan 35 Uzman Çiftçi Hayvansal ve Bitkisel Üretime yönelik projelerinin tamamı Bakanlığımız tarafından Hibe programını kapsamında kabul edilmiştir. Ancak 25 yatırımcı Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hibe Sözleşmesi imzalandı. 
Projelerini tamamlayan yatırımcıların Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibe ödemeleri hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın "Bakanlığımızca yürütülen Uzman Eller Projesi kapsamında; 2022-2024 yılları arasında, kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezunların mahallinde uygulayacağı projelere 100 bin TL'ye kadar hibe desteği verilmiştir. Bilgisini, uzmanlığını kırsalla buluşturmak isteyen üniversite mezunu genç kardeşlerimiz iş ve işlemlerini tamamlayıp toplamda 2 milyon 500 bin  TL hibe almaya hak kazanmıştır. 
Bu genç kardeşlerimin üniversitelerden aldıkları eğitimle projelerini uygulayacakları köylerde birer örnek çiftçi olacakları düşüncesindeyim. 2023 yılı için başvurular Ocak ayında başlayacak olup üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun genç kardeşlerimin Bakanlığımızın ve İl Müdürlüğümüzün resmi internet sitesinden duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Projelerin Ülkemize İlimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?