USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

VALİ ŞAHİN’DEN 23 NİSAN MESAJI

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

VALİ ŞAHİN’DEN 23 NİSAN MESAJI
24-04-2022 03:06
Google News

İşgalci devletlere karşı İstiklal Mücadelesini başlatan milletimiz, tarihler 23 Nisan 1920’yi gösterdiğinde bu mücadeleyi taçlandıran adımı atmıştı diyen Vali Şahin “Anadolu’nun dört bir yanından yola çıkan milletin temsilcileri Ankara’da bir araya geldi. Aralarında Mustafa Kemal’in de bulunduğu mebuslar, Hacı Bayram Camii’nde cuma namazını birlikte kıldı.

Ardından dualarla, milli egemenlik ve bağımsızlığın simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk resmi bayramı da “23 Nisan Milli Hakimiyet Bayramı” olmuştu. Mustafa Kemal Atatürk, 1927’de bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarına armağan etti ve halkın coşkuyla sahiplendiği 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başladı.

Türkiye Cumhuriyeti, ülkemizin farklı köşelerinden insanların din, dil, etnik köken ayrımı yapmaksızın kardeşlik ve dayanışma duygularıyla bir araya gelmesiyle kuruldu. Ve canlarını hiçe sayarak mücadele eden bu insanların ortak bir amacı vardı: Çocuklarına bağımsız, huzur içinde yaşayacakları bir vatan bırakmak. Milli egemenlik ve bağımsızlığın sembolü olan 23 Nisan’ın en değerli hazinemiz olan çocuklarımıza armağan edilmesinin altında bu kutsal amaç yatar. Bu toprakları bize vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk, şehit ve gazilerimiz ile kahramanca mücadele eden ecdadımızı rahmet, şükran ve tâzimle anıyorum.  Bu ülkenin çocuklarına ve dünya üzerindeki tüm çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?