USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Halkın Sesi

VEKİL BAŞARAN, PARSELLERİ MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kayyum atanan ve kentteki 11 parseli satışa çıkaran Batman Belediyesinin uygulamalarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a soru önergesi olarak yöneltti.

VEKİL BAŞARAN, PARSELLERİ MECLİSE TAŞIDI
05-09-2022 18:04
Google News

Acar Başaran “Batman Belediyesi kayyımı, belediyeye ait 11 parsel taşınmazı satışa çıkarmıştır. Bunların bazıları belediye hizmet alanları olarak belirlenmiş, bazıları da kayyımdan önce belediye hizmet alanları olarak planlanmıştır. 
İddiaya göre Batman’daki tüm kurumların ihtiyaçları Batman Belediyesi bütçesinden karşılanarak ve belediye ihalelerinin çoğunu pazarlık usulü ile rekabet koşulları oluşturulmadan yapılarak belediye borçlandırılmakta, ardından borç gerekçesiyle belediyeye ait hizmet alanı olarak belirlenmiş taşınmazlar satışa çıkarılmaktadır. Batman Belediyesi’nin 11 parsel taşınmazı satılığa çıkardığı iddialarından haberdar mısınız?
Batman’daki tüm kurumların ihtiyaçlarının belediye bütçesinden karşılanması ve ihalelerin rekabet usulünü ortadan kaldırması sonucu belediyenin çok borçlandığı doğru mudur? Emniyet Müdürlüğü Ek Hizmet Binası, Üniversite Hizmet Binası, ilçe belediyelerine ait birer park, TEM lojmanları, Vali Konağı, Beşiri Kaymakam Konutu, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün peyzajları, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birçok harcaması, birçok okulun ve spor kompleksinin bakım-restorasyonunun belediye bütçesinden yapıldığı doğru mudur?
Bu parseller belediyenin borcunu kapatmak için mi satışa çıkarılmıştır? Batman Belediyesi’nin şu anki borcu ne kadardır? Batman Belediyesi’nin Malabadi ve Garzan Barajlarından su getireceğine dair haberler doğru mudur? Doğruysa bunun çevreye zararı ve maliyeti ne kadar olacaktır?” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA