Magazin

BATMAN TÜRK MÜZİĞİ KOROSUNDAN KONSER

Batman Türk Müziği Korosundan "Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz" Konseri

BATMAN TÜRK MÜZİĞİ KOROSUNDAN KONSER
18-01-2023 16:17
18-01-2023 16:18
BATMAN

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ‘Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz’ projesi kapsamında Batman Türk Müziği Korosu tarafından düzenlenen konser, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Batman Halk Eğitimi Merkezi çalışmaları kapsamında oluşturulan ‘Batman Türk Müziği Korosu’ dört aylık çalışmanın sonunda Ahmet Güneştekin Sanat Merkezinde vatandaşlara bir konser verdi.

Konsere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, Sason İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, Şube Müdürü Murat Yağmur ve vatandaşlar katıldı.

Batman Halk Eğitimi Merkezi bünyemizde oluşturulan ‘Batman Türk Müziği Korosu’ koro ve solo halinde seslendirilen 20 eserle sergilediği performans vatandaşlardan bol bol alkış aldı.

Konserin sonunda vatandaşların ayakta alkışladığı koro üyelerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdür Kurtaran ve Belediye Başkan Yardımcısı Gürbüz, emeği geçen koordinatör ve şeflere plaket verdiler.

Emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müziğin kültürümüzün en büyük parçalarından biri olduğu belirtti.

Müdür Mahmut Kurtaran "Türk müziğinin gelecek nesillere aktarılması, Türkiye'nin her yerinde yaşatılması ve sevdirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz projesi kapsamında ilimizde çalışma arkadaşlarımız tarafından Batman Türk Müziği Korosu kuruldu. Bu bereketli çalışmalar neticesinde bugün konseri dinlemeye gelen vatandaşlarımıza keyif dolu dakikalar yaşatıldı. Kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasında şüphesiz müziğin büyük bir önemi vardır. Çünkü müzik kültürel dokumuzun her köşesinden nadide izler taşıyan değerli bir sanat dalımızdır. Bu sebeplerle bizler de ilimizde kurduğumuz Batman Türk Müziği Korosu ile kültürümüzün bu değerli dalını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Bu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER